Here we go again

En daar gaan we weer! Mijn grote nachtmerrie word werkelijkheid. Vlak voordat ik in slaap viel hoorde ik het weer! Het getrippel, gekrab en geknaag boven mijn hoofd op het plafond! Direct maakte ik manlief wakker die al als een blok in slaap was gevallen. Ook hij zat recht op in bed. Deze keer vond hij de gedachte van muizen op het plafond een stuk geloofwaardiger en werd het niet weg gewuifd. Manlief  bevestigde dat hij inderdaad ook wat hoorde lopen! Deze keer ondernam hij dan ook meteen actie. Hij zocht de muizenvallen op en plaatste die op het plafond. Om mij daarna te vertellen dat ik maar lekker moest gaan slapen aangezien we nu toch verder niets aan de situatie konden veranderen.

Slapen deed ik niet meer. Ik luisterde en luisterde en hoorde veel meer. Deze keer bevond de muis zich niet alleen in onze slaapkamer ik hoorde hem duidelijk over rennen. Het leek ook of we nu niet te maken hebben met slechts een enkele muis maar dat er meerdere liepen. Dat idee beangstigd mij. Getver! Een muizen plaag op ons gloednieuwe plafond!

snachts hoorde ik de muizen val afgaan, helaas bleek bij inspectie dat de muis ontkomen was aan de val. Dat we nu alweer een muis hebben zat me toch niet lekker dus besloten we om bij de buren navraag te doen of ze misschien ook last hebben van muizen. Al snel bleek dat een van onze buren van verder op last heeft van een flinke muizenplaag. Bij deze mensen lopen de muizen door de woonkamer, eten de voorraadkast leeg en vormen echt overlast.

Wij vermoeden dat de muizen die onze kant op komen de zo geheete verkenners zijn. Ze bepalen een veilige weg, zetten hun geur af zodat de weg vrij is voor hun familie om veilig nestjes te bouwen elders.

Mocht er iemand een tip hebben om de muizen te bestrijden anders dan de muizenval en het gif wat we nu al hebben ingezet, graag! Alle tips zijn welkom.

Dit bericht was geplaatst op 12 september 2017. Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties

6 thoughts on “Here we go again

 1. Brrrrr…….ik begrijp jou heel goed. Ik deed ook geen oog dicht.
  Eigenlijk zouden die mensen waar ze zelfs door de woonkamer rennen de hulp in moeten roepen van een proffesioneel bedrijf. Daar zit hoogstwaarschijnlijk de bron.

  Ik zou als ik jou was ook zo’n verdelgingsbedrijf bellen, eens informatie inwinnen, wat je het beste kunt doen. Voordat ze straks bij jou ook door de woonkamer rennen.
  Succes met de bestrijding en sterkte!

  Like

 2. Wij hebben ze soms ook tussen het plafond. VRESELIJK! Heb daardoor x midden in de nacht bij manlief op zn voeten gezeten, dacht er een in mn nek te voelen *was waarschijnlijk een pluk haar van mezelf* oeps.

  Wij hebben speciale zakjes tussen het plafond gelegd, voor het meeste gif zijn ze no immuun geworden in de loop van de tijd, bij deze kan dat niet. (Volgens mij) hiervan gaan ze ook niet stinken als ze dood gaan.. en hebben alle gaten zoveel mogelijk dichtgekit. Alleen in n hoekje boven ons hoofd is n gaatje waar ze door kunnen komen. En dat horen we heel zelden.
  Ik zou al je buren vragen gif te gebruiken. Anders komt de volgende ook weer en is dweilen met de kraan open.. sterkte!

  Like

 3. Gatsie wat naar! Heb ook geen gouden tip. Weet wel dat de muizen de kaas van de valletjes af snoepten, maar nadat ik over was gegaan op pindakaas kregen we ze wel te pakken. Nu hadden wij 2 muizen, maar misschien heb je er iets aan.

  Like

 4. Dank jullie wel voor de reacties, inmiddels is er een ongedierte bestrijdingsdienst langs geweest ( ook bij de buren) ik hoop dat dat voldoende mag helpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s