Bijzondere opberg mogelijkheden

Onze jongste zoon is gek op alles wat glimt. Dingen die glimmen verdwijnen meer dan eens in zijn broekzak. Magneetjes, spijkers, muntjes noem maar op.

Elke keer als we zoontje ergens ophalen vragen we hem zijn zakken leeg te halen zodat er niet per ongeluk dingen mee naar huis gaan.

De laatste weken vonden we helemaal niets in zoontje zijn zakken en we hadden de stille hoop dat de fase voorbij was. Tot zoontje tussen de middag uit school kwam en ik iets vreemds zag in zijn oor. Ik dacht eigenlijk dat hij een prop in zijn oor had. Dus ik vroeg aan zoontje of ik even in zijn oor mocht kijken. Hij barstte in tranen uit want zijn oor deed zeer! Ik vertelde hem dat ik even voorzichtig wilde kijken waar de pijn dan vandaan zou komen en dat ik het niet zou aanraken. Ik zag al snel het het niet ging om een prop maar dat er een voorwerp in zijn oor zat.

Ik vroeg hem of hij misschien iets in zijn oor had gestopt wat er niet meer uit wilde?Hij hield bij hoog en laag vol dat dit niet het geval was. Omdat zoontje al in paniek raakte op het moment dat ik in zijn oor keek besloot manlief het over te nemen. Met een pincet viste hij het voorwerp eruit en het bleek een moer te zijn. Zoontje gaf ons allerlei theorieën over dat het in zijn oor was geschoten en gevlogen en gefloept. Na dat ik hem flink aan de tand had gevoeld biechte hij op dat hij het toch zelf in zijn oor had gestopt. We hebben hem op het hart gedrukt dat nooit meer te doen! Dat een oor is om mee te luisteren en niet om spullen in te bewaren.

 

Dit bericht was geplaatst op 16 september 2017. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties

2 thoughts on “Bijzondere opberg mogelijkheden

 1. Och, dat is schrikken! Goed dat je het zag en dat jullie het eruit konden halen zelf.
  Zoontje was vast bang dat jullie boos zouden worden denk ik omdat hij vast zelf wel doorhad dat hij iets niet goed gedaan had. Heb wel een beetje medelijden, maar gelukkig is alles goed gekomen en snapt hij nu vast dat hij dat beter niet meer kan doen. En jullie waren waarschijnlijk meer geschrokken dan boos?
  Goed weekend voor jullie .

  Like

  • Wij zijn niet boos geweest op zoontje maar we hebben hem duidelijk verteld dat je geen dingen in je oor moet stoppen. Maar ook dat de waarheid vertellen heel belangrijk is en dat zijn theorieën wel leuk klonken als een film maar dat het in het echt, echt niet zo kon gebeuren. Dat papa en mama altijd achter de waarheid komen ook als het een poosje duurt. Voor zoontje was het hopelijk een leerzaam voorval. En inderdaad hij wist zelf heel goed dat het niet hoort en dat hij fout zat.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s