volle dagen

De afgelopen week was het stil op dit blog. Maar in ons leven was het druk, de dagen waren voor mijn gevoel over vol. Ze werden gevuld met zieke kindjes, studiedagen, verjaardagen, huishoudelijke klussen en een familie uitje. Het ene was leuker dan het andere maar alles kost energie. Ik merk dat het schrijven er dan al snel bij in schiet.

laat ik maar beginnen bij het begin, eerst was oudste de klos. Er kwam een virusje bij hem op visite enkele dagen later toen hij weer wat opgeknapt was en weer naar school ging werd ik gebeld dat ik jongste kon op halen. Het virus was jammer genoeg ook op visite bij jongste. Inmiddels hebben we gelukkig afscheid genomen van het virus.

Verjaardagsvisites horen er ook elke maand weer bij. Dit keer hadden we zelfs een verjaardag waarbij we zijn blijven plakken en hebben meegegeten. Dat is echt een uniek iets. Zowel voor mezelf als voor oudste zoontje. Maar hij vermaakte zich prima en had zichtbaar de prikkels goed onder controle. We zijn stiekem enorm trots op hem. Nu hij ouder word leert hij overal steeds beter mee om gaan en kan dingen goed verwoorden en zoekt zijn eigen weg.

Met mijn schoonfamilie stond er een familie uitje op de planning. We bezochten een pannenkoekenhuis Hans en Grietje ( http://www.hansengrietjezeewolde.nl/), waar we gluten en melkvrij konden eten ( wat een traktatie!). Helaas was het slecht weer waardoor de neefjes, nichtjes en zoontjes niet buiten konden spelen. Maar met mooi weer is het zeker voor herhaling vatbaar er zit namelijk een mega grote buitenspeeltuin aan vast. Desalniettemin hebben ze zich binnen ook prima vermaakt. Het restaurant is namelijk een grote ontdek plek. Zo zaten wij in een ruimte waar de kinderen in de touwen mochten klimmen waardoor de vloer begon te wiebelen en de tafels alle kanten op bewogen. Soms was het noodzaak om je bord goed vast te houden zodat het niet van de tafel af schoof. Er was ook een ruimte waarbij de tafels in ene de lucht in gingen. Of rond gaan draaien zodat je het bord van een ander voor je neus hebt. Wilde de kinderen naar het toilet konden ze er voor kiezen om via de trap naar beneden te lopen of de glijbaan te nemen. Al met al was het echt een hele belevenis voor de kinderen. Wij hebben genoten van de tijd met de familie en hadden alle tijd om bij te kletsen.

Als kers op de taart hadden wij ongewone huishoudelijke taken op ons lijstje staan. Dan bedoel ik dus niet een stofzuiger door het huis halen, de kamers soppen o.i.d. maar klussen waar we normaal gesproken niet aan toe komen. Dit keer namen we ons bed onder handen. Die kon wel een flinke opfris beurt gebruiken. Behalve dat we ons beddengoed afhaalde, haalde manlief ook de hoezen van ons matras af en van de topper. Doordat we twee lossen matrassen hebben paste die wel een voor een in onze wasmachine. Op het handwas programma ging dat prima. Maar de hoes van de topper was een heel ander verhaal. In ene bedacht manlief zich dat hij bij het tankstation wasmachines had zien staan waar 18kg in kon. Samen met jongste zoontje ging hij op pad. Een klein uurtje later kwamen ze thuis met een fris gewassen en gedroogde hoes. de hoes er terug omheen doen was wel even een vervelend karweitje. Maar de beloning was groot, een super fris bed.

Manlief heeft samen met zijn vader nog een bezoekje gebracht aan de plaatselijke vuilstort. Ze brachten een aanhangwagen vol grofvuil weg. ( oude deuren, plaatmateriaal, hout, karton, oude en kapotte meubelen)  De achtertuin is nu weer heerlijk ruim en bijna winter klaar. Er rest daar alleen nog een laatste karwei voor manlief. Namelijk de tegels schoon spuiten met de hogedrukreiniger. Daar is manlief nu mee bezig dus ook die taak kan straks van ons lijstje.

Zo vliegen de dagen dus voorbij, Wat hield jullie bezig de afgelopen weken?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s