Een aflossing die geen (extra)aflossing is

Vanmorgen boekte we een flink bedrag over naar de leningverstrekker. Namelijk bijna 750 euro. Hoewel dit voor ons gevoel een extra aflossing was, is dit het niet.

Vorige maand dat we een extra aflossing deden van duizend euro liep het niet helemaal zo als gedacht. Het maand bedrag werd namelijk niet meer afgeschreven en er werd een rentebedrag verrekend waardoor we geen duizend euro afloste. Manlief maakte het maand bedrag over naar de spaarrekening. We hadden immers rekening gehouden met deze kosten. Na contact met de leningverstrekker werd ons dan ook geadviseerd altijd de extra aflossing over te maken plus het maand bedrag zodat je op ‘schema’ blijft. Aangezien ze na de aflossing het maandbedrag niet innen. Ik vind het nogal een gedoe maar goed zo werken ze daar blijkbaar.

Wij maakte nu dan ook twee maal het maand bedrag over. Het bedrag van vorige maand en het bedrag van komende maand. Aangezien die niet afgeschreven zal worden als je een aflossing doet. Nu zijn we dus weer voor ons gevoel op schema en is de extra aflossing van vorige maand gelukt. Het is nu alleen afwachten of ze ook daadwerkelijk deze keer niet het maand bedrag afschrijven. Is dit wel het geval zal er geld overgeboekt moeten worden van de spaarrekening. We zullen zien wat er gebeurd aan het einde van de maand.

Het voelt wel een beetje dubbel. We deden een aflossing die geen extra aflossing is terwijl het wel zo voelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s