Mijn creaties van September

In September vielen er twee juweeltjes op de mat. Twee kleurboeken wel te verstaan waar ik al even naar uit keek. Manlief had ze preorderd en zodra ik daar lucht van kreeg voelde ik stiekem toch wat spanning op bouwen. Gezonde en leuke spanning, dat wel.

Het eerste boek wat ik ontving was het boek van Maria Trolle met de titel Schemertijd. Natuurlijk kon ik het niet laten om daar gelijk in aan de slag te gaan. Nou ja gelijk, ik heb een soort van ritueel als het om nieuwe hobby materialen gaat. Ik zet een lekker bakkie koffie en maak er echt even tijd voor om het op mijn gemakje uit te pakken en te bewonderen. Na veel wikken en wegen besloot ik aan de plaat te beginnen met de rozen en vogeltjes. Er staan immers vele mooie platen in het boek en kiezen is best lastig.

Het tweede boek wat ik ontving was het boek van Klara Markova met de titel Tenderful Enchantments. Plaat voor plaat bekeek ik het boek. Gelijk bloeide er allerlei ideeën op in mijn hoofd. Soms heb ik dat met bepaalde boeken. Die hebben mij dan ook echt in hun greep ik kon er dan ook niets aan doen, ik kleurde er maar liefst 3!

Samen met een vriendin bracht ik een flits bezoekje aan een hobby winkel om de hoek. Niet langer dan 15 minuten zijn we binnen geweest. Dat was lang genoeg om mij over te halen op de aankoop van een pan pastel. Nu gebruik ik wel vaker pastels om achtergronden van platen te maken. Maar in een panpastel zit veel meer pigment en is zachter. Het schijnt dat je er makkelijker een mooier resultaat mee kunt behalen. Dat wilde ik natuurlijk proberen. Ik koos voor een blauwe panpastel met een glimmertje er in. Ik wist ook precies op welke plaat ik het wilde uit proberen. Ik had namelijk een aantal weken geleden een begin gemaakt aan een plaat die ik opzij had gelegd omdat ik niet wist hoe ik een passende achtergrond kon creëeren. Helaas kun je op de foto niet zien hoe mooi het glimt.

Tot zover mijn kleur avonturen van September.

4 thoughts on “Mijn creaties van September

  1. wat kun je geweldig mooi kleuren, die rozen!! ben er weg van.
    ik heb net de 2 kleurboeken van Klara Markova besteld, ik hoop ze deze week te krijgen.
    en kleuren is zo rustgevend, heerlijk!!
    Berber

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s