Prachtige dag

Wat een prachtige zonnige dag was het vandaag. Niet te warm en niet te koud echt een cadeautje zo in oktober! We hebben er dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Manlief had vandaag ook een vrije dag, dat betekend dat we beginnen met koffie op bed. Ik vind dat echt heerlijk en ontspannen wakker worden. Ik krijg daar altijd een beetje een vakantie gevoel van helemaal vandaag met het zonnetje wat tussen een kier van het gordijn naar binnen scheen.

Na het ontbijt was het tijd om een beginnetje te maken met het huishouden. Ik hing een was op buiten! En zette een tweede was aan terwijl manlief een stofzuiger door de benedenverdieping slingerde. Meer dan dat kregen we niet gedaan vandaag aangezien we koffie visite kregen. Mijn schoonouders stonden voor de deur. We kletste over van alles en nog wat en voor we het door hadden was de ochtend voorbij gevlogen. Tegen lunch tijd zwaaide ze af en besloten manlief en ik te lunchen in de voortuin. Met een boterham op een bordje zaten we heel gezellig op het bankje toen er een kennis langs reed. Hij zwaaide, minderde vaart en deed zijn raampje omlaag om een praatje te maken. We vroegen of hij koffie had, en spraken af dat we met een kwartiertje daar zouden zijn.

Dat was precies genoeg tijd om nog een wasje op te hangen, de hond te laten plassen en de kinderen in te lichten dat we op visite zouden gaan. De kinderen vroegen of ze in de speeltuin mochten blijven spelen. Ze waren al aan het spelen met de dochter van de kennissen waar we naar toe zouden gaan. Prima, we spraken af dat als er iets was, dat ze dus naar hun huis toe zouden gaan.

Bij de kennissen hebben we de hele middag heerlijk in het zonnetje in de tuin gezeten. We zijn weer helemaal op de hoogte van alle ins en outs. We genoten volop van de gezelligheid. Pas tegen een uur of 4 waren we weer thuis. Thuis heb ik nog even zitten kliederen met verf in een kleurboek om een achtergrond te creëren tot het tijd was om te gaan koken. Echt energie om een culinair hoogstandje op tafel te zetten had ik niet meer. Dus met wat groente uit de koelkast en tomaten flanste ik een simpele pasta saus in elkaar. In een handomdraai had ik een maaltijd op tafel staan wat gelukkig bij iedereen goed in de smaak viel.

Nu zit ik heerlijk met mijn voetjes omhoog op de bank dit berichtje te typen. En vooral na te genieten van een fijne zondag.

Hebben jullie vandaag ook zo genoten van het weer?

4 thoughts on “Prachtige dag

  1. Zeker, wij genoten ook vandaag.
    Net als jullie kregen wij koffievisite en ook vanmiddag kwam er nog onverwacht visite.
    Tussendoor 2 wassen gedraaid, morgen weer genieten van het weer. Jullie ook?

    Like

  2. Nee, druk aan het werk. Ik kon wel in het hemdje het oud papier bij de weg zetten😀 En vandaag ook weer werken, jullie treffen het wel dat het ook nog herfstvakantie is, dat hebben wij pas volgende week en dan wordt het ook minder weer. Maar moet dan ook werken. Ik vind het in bed ook vrij warm terwijl ik gewoon nog onder het zelfde lig als in de zomer. In huis was het toen ik om zes uur beneden kwam 21,5 graad in huis zonder dat de kachel is aan geweest. Niet heel fijn om bezig te zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s