Voorbereidingen

Het is nu halverwege oktober en hoog tijd voor ons om na te gaan denken over de november en decembermaand. November is voor ons een maand die in het teken staat van feest. Er zijn maar liefst 6 verjaardagen en allemaal van de familie van manlief zijn kant. Elk weekend in november zijn we dus samen met ongeveer dezelfde groep mensen. Zoontje mag de spits afbijten hij hoopt dit jaar 7 te worden. Dan is er nog een Sint-Maarten viering en natuurlijk de intocht van Sint-Nicolaas.

Om de drukte een beetje te verspreiden zorgen manlief en ik dat we meestal in september de cadeautjes al in huis hebben. Helaas liep het dit jaar wat anders en mogen we nu nog het een en ander regelen. Voor de volwassene hebben we een aantal jaar terug afgesproken dat we geen cadeautjes meer doen. Een deel van de familie was het er mee eens en een deel zag het niet zitten en laten nou net die gene jarig zijn in de november maand. Omdat ons oudste zoontje de spits mag afbijten wat feestjes betreft besloten we dat we voor hem eerst opzoek zouden gaan voor een cadeau.

Na een paar keer voorzichtig vragen aan zoontje kwam hij met de wens dat hij graag geld wil voor zijn verjaardag omdat hij graag een nieuwe Nintendo ds wil. Het liefst een 3ds maar als ik niet genoeg geld krijg dan een 2ds. Oké lieverd en wat wil je dan van papa en mama? Ja ook centjes natuurlijk! Dan spaar ik sneller alles bij elkaar. We hebben hem uitgelegd dat als hij geld vraagt aan iedereen dat hij dus envelopjes krijgt en geen cadeaus om uit te pakken. Dat weet ik toch, was zijn reactie.

Het mooie vind ik dat zoontje er niet van uitgaat dat hij zomaar alles aan ons kan vragen en dat een ds echt een enorm duur cadeau is. Dat hij vanuit zichzelf dan de afweging maakt om dan ook aan ons geld te vragen in plaats van de ds zelf. Na heel wat wikken en wegen hebben manlief en ik samen besloten om de nieuwe Nintendo 3ds wel voor hem aan te schaffen. Helaas kwamen er wat meer onkosten bij dan vooraf ingecalculeerd. Blijkbaar word een ds verkocht zonder de lader of een spelletje en dat zijn wel twee belangrijke toevoegingen om ook daadwerkelijk iets te kunnen met de ds. Ook vinden wij het belangrijk dat er een hoesje bij zit maar die konden wij helaas niet vinden in deze winkel. Met een tevreden gevoel gingen wij naar huis met het o zo gewenste cadeau.

Een paar dagen later gingen manlief en ik op pad om kleding te shoppen helaas kwamen we zonder weer thuis. Ik kon gewoon niet vinden wat ik zocht, jammer maar helaas. We besloten even een kijkje te nemen in de speelgoed winkel wie weet konden we alvast een verjaardagscadeautje scoren voor ons neefje en nichtje. Maar ook daar konden we niet voor slagen. Echter zagen we wel enkele geschikte dingen voor pakjesavond. We besloten om die gelijk maar mee te nemen. Waar onder een hoesje voor de Nintendo 3ds. Dat bracht ons op het volgende idee.

Zoontje krijgt op zijn verjaardag van ieder in ons gezin smorgens een cadeautje op bed. Namelijk de lader, het spel en het hoesje. Zo kan hij de hele dag de envelopjes in ontvangst nemen zonder spijt te hebben van zijn keuze. Aangezien ik nu al weet dat hij spijt krijgt dat hij niet voor cadeautjes heeft gekozen als zijn wens smorgens vroeg al in vervulling is gegaan. Aan het einde van de middag waar de visite bij is krijgt hij van ons het grote cadeau. Ik kan bijna niet wachten tot hij jarig is en zijn koppie te zien als hij het pakje open maakt.

Voor pakjesavond hoeven wij enkel nog een kleinigheidje voor mezelf en manlief te halen en nog iets voor oudste zoontje zodat beide zoontjes evenveel pakjes hebben.  Ook voor kerst hebben we al enkele dingen in huis. Zo vorderen de voorbereidingen gestaag. Voor mij voelt dat erg fijn, nu heb ik de tijd om voor iedereen een passend cadeau te kopen in plaats van op het laatste moment toch te bezwijken voor het standaard bierpakketje, douchefris, cadeaubon of bloemetje. Nu is daar natuurlijk ook helemaal niets mis mee.

Hoe doen jullie dit soort dingen? Kopen jullie ook alles al ver van te voren of pas op het laatste moment?

3 thoughts on “Voorbereidingen

 1. Toen de kinderen jong waren kocht ik alles in het voor, dan was ik in september al klaar. Maar ze worden ouder en hebben alles al. Dus wordt een hele kunst iets voor hun te verzinnen en ze te begeleiden naar een leuk verlanglijstje. Als het voor mijzelf was wist ik het wel, mijn lijstje wordt steeds langer met knutselspul😃
  Want voor drie verschillende lijstjes wat verzinnen voor de kinderen, en dan heeft zoon ook nog lootjestrekken op school. Wat vorig jaar op een desceptie is geëindigd, hij geloofde nog en kreeg iets wat hij echt helemaal niet leuk vind. Maar nu nieuwe school en geen geloof meer en we kunnen nu er samen voor gaan zitten om een goed lijstje te maken en hopen dat de andere dat lijstje ook respecteert. Gelukkig niet veel verjaardagen, maar drie.

  Groetjes Janneke

  Like

  • Haha ja, voor mezelf kan ik ook genoeg verzinnen en voor manlief is het dit jaar ook geen enkel probleem.

   Wat jammer dat het zo’n teleurstelling was voor jou zoon vorig jaar. Ik duim dat het dit jaar inderdaad beter zal gaan!

   Hier gelooft alleen jongste nog. Oudste (6) hebben we vorig jaar alles verteld, de spanning rond het hele gebeuren was hem veel te veel. Toen we de opluchting zagen op zijn gezichtje toen wij vertelde hoe het zat wist ik dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Als het onderwerp nu tersprake komt dan geeft hij ons een knipoog en speelt het spel mee.

   Like

   • Hier vond zoon het echt niet leuk toen hij het geheim van de Sint wist. Maar 9 jaar en groep 7 vonden we het wel nodig dat hij het wist. Maar huilen en snapte er niks van. Dus kwam de hele avond met vragen. Hopelijk is het voor hem nog wel een leuke tijd straks en speelt hij voor zijn zusje van 5 het spel leuk mee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s