Druilerige zondag

Gister was het een druilerige zondag, miezer regen en stromende regen en af en toe de zon wisselde elkaar af. Manlief had nachtdienst gehad en had zijn slaap heel hard nodig. Om de haverklap moest ik tegen de jongens zeggen, doe een beetje rustig papa slaapt. Jongens laat elkaar nou met rust! Jongens onze woonkamer is geen speeltuin. Na een ander half uur werd het duidelijk dat ze even hun energie kwijt moesten.

Ik besloot dat we een regenwandeling zouden gaan maken. Ik vroeg de jongens hun schoenen en jassen aan te gaan doen, zo stil als muisjes. Al snel stonden we buiten. A5E2A7DC-6BA2-49F0-BE7C-362C0B920F36Ik had eigenlijk nog helemaal geen plan en besloot om maar gewoon een kant op te wandelen. De eerste minuten was het even zeuren en mopperen van de kinderen. Mama maar het regent, mama wat gaan we dooooeeehooeeen, mama! Jongens we gaan even een blokje om. Ik koos een straat waar we normaal niet door heen gaan en merkte direct verandering, wauw we gaan op avontuur! Dit is echt spannend. Mama je weet toch wel waar we zijn nu? Om de spanning er in te houden hield ik me natuurlijk van de domme. Omdat we in de buurt waren van het park besloot ik die kant op te gaan. Via een andere ingang dan die we normaal kiezen, liepen we het park in.

Voor de jongens leek alles wel nieuw. Ik blijf me er over verbazen hoe dezelfde plek er vanaf de andere kant compleet anders uit kan zien. Om het nog spannender te maken besloot ik om een stukje off-road te gaan. Er is een klein stukje ontdek pad aangelegd voor kinderen met boomstammen om overheen te lopen ed. Heel erg leuk. Op het moment dat we richting huis liepen begon het flink te regenen. Dat hinderde geen van alle. Eenmaal thuis waren we helemaal rozig. Ik kroop op de bank met een dekentje en een kop thee om weer door te warmen en de kinderen trokken hun pyjama aan. De rest van de middag vermaakte ze zich met bouwwerken maken van LEGO.

Het was genieten met een hoofdletter! Hoe was jullie zondag?

2 thoughts on “Druilerige zondag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s