Oogarts

De eerste dag in de herfstvakantie begon gelijk met een afspraak bij de oogarts. Eigenlijk had alleen jongste zoontje een afspraak staan. Zijn ogen moesten gedruppeld worden om te bepalen of zijn bril nog op de juiste sterkte is. En of dat hij misschien een lui oog heeft. De vorige keer hadden wij een afspraak aan het einde van de middag en was zoontje erg moe. De meting verliep niet geheel vlekkeloos en hij leek veel minder te zien dan verwacht. Dus deze keer stond de afspraak smorgens vroeg. Dat het vroeg was zagen wij terug in het hele gebouw. Zelfs de wachtkamer was helemaal leeg!46D4429C-8304-44F5-A363-DE5C0B6A5856

We waren dan ook direct aan de beurt. Omdat de bril van oudste zoontje aan vervanging toe is vroegen we aan de oogarts of oudste zoontje ook gelijk gedruppeld kon worden. Geen enkel probleem! Wat een service. Eerst was jongste aan de beurt omdat die ook zonder druppels bepaalde metingen moest doen. Gelukkig bleek al snel dat hij geen last heeft van een lui oog maar dat het waarschijnlijk de vermoeidheid is geweest zoals we verwacht hadden, fijn! Hup de druppels in de ogen bij beide jongens en terug de wachtkamer in.

Al snel zei de eerste het word allemaal zo wazig mama. Nog geen minuut later kwam ook de ander naar me toe, ik zie het niet zo goed meer. Beide jongens kwamen dan ook rustig naast me zitten in de wachtkamer. Vooral jongste vond het wel jammer die had graag nog even gespeeld in de speelhoek. Na een minuut of 20 werden we weer binnen geroepen voor de meting. Dat was echt binnen enkele minuten gedaan. Ze mochten om de beurt in een apparaatje kijken die de sterkte kon opmeten. De waardes werden op een kaartje geschreven en dat was het. De jongens mochten tot slot nog een kleurplaat uitkiezen en hoeven pas over een half jaar terug te komen.

Oudste mag inderdaad een andere bril gaan uitzoeken. Zijn ogen zijn iets beter geworden. Het is weliswaar een kleine vooruitgang maar omdat hij toch toe is aan een nieuwe bril dan gelijk maar glazen met de nieuwe sterkte. Voor jongste is er  geen verschil. Zijn ogen zijn niet voor of achteruit gegaan. Een beetje jammer vind jongste het wel want hij had graag een nieuwe bril willen uitzoeken. Zelf ben ik er stiekem wel blij mee. Het is simpel weg een stuk voordeliger als je voor 1 kind een nieuwe bril moet aanschaffen dan voor twee kinderen.

 

 

 

 

2 thoughts on “Oogarts

 1. Oh mazzel dat ze allebeide tegelijk mogen, dat mag hier niet. Heb ze ook allebeide aan de bril, alle twee een plus-sterkte. Vind de prijzen nog meevallen, maar bij onze kinderen staan de monturen van het huismerk van H.ans A.nders het mooist tot nu toe. En vaak hebben die acties als we een nieuwe nodig hebben. En 1x in de drie jaar een vergoeding van 150 euro. En een goede service. Het hoogste bedrag wat we tot nu kwijt zijn geweest was iets van rond de 100 euro. Maar als je ze inderdaad tegelijk moet vervangen hakt een dubbel bedrag er toch altijd weer in.
  Is met mijn auto ook zo, afgelopen maanden grote reparaties bij de garage, en zeg tegen de man maar goed dat ik weet waar ik voor werk. We wonen op het platteland, geen voorzieningen en man werkt noodgedwongen zes dagen in de week op dit moment, dus een eigen auto is onontbeerlijk voor mij.

  Like

  • Kosten aan onderhoud en reparaties voor de auto hakt er ook altijd mega in. Ik snap dat je niet zonder auto wilt als je op het platteland woont.
   Jongste heeft een zodanige sterkte/ afwijking dat zijn brillen behoorlijk aan de prijs zijn. Voor oudste valt de prijs mij ( daarom) altijd erg mee. Ik kan van de prijs van de bril van jongste met gemak 3 brillen kopen voor oudste. Alhoewel het altijd even slikken is bij het afrekenen ben ik blij dat we kunnen geven wat ze nodig hebben.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s