Herfstknutsel

Nadat ik had geslapen als Doornroosje en manlief mij kwart over 11 wakker maakte met een kopje koffie op bed. Voelde ik me redelijk oké. Na een kort overleg met manlief besloten we dat vandaag de dag zou zijn om een bezoekje te brengen aan de pompoen boerderij. Ik friste mezelf op, kleedde me aan en nuttigde een ontbijtje. Wat meteen ook mijn lunch was.

Het was inmiddels al tegen twaalf uur eer we in de auto stapte. De kinderen hadden werkelijk geen idee waar we naar toe gingen. Het is keer op keer grappig als de jongens gaan raden waar we heen gaan. Hey, dit lijkt wel op de weg naar de supermarkt, nee ik wil geen boodschappen doen. Mama we gaan toch geen boodschappen doen? Jawel zegt andere zoontje want we hebben wel de tassen mee. Nee, ze rijden er langs we gaan verder. Dit lijkt wel op de weg naar opa en oma. Ja joepie naar opa en oma! 5 minuten later o nee, dit is niet naar opa en oma we rijden verkeerd. Papa en mama zeg nou waar gaan we heen?

8AAC984E-1317-4528-8414-2EE5674B1413

Op het moment dat we het erf opreden van de boerderij reden we letterlijk een pompoenenzee in. Het stond er helemaal vol met stellingen, tafels, bakken vol met pompoenen. Oudste zoontjes mond viel wijd open en merkte terecht op, zoveel pompoenen heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Jongste vroeg direct of hij een pompoen mocht uitzoeken. We zochten wat kleine pompoenen uit en tot slot een grote. Met de grote pompoen hadden we namelijk plannen voor de middag. CB93517A-72F5-4C5F-A4B7-E0D808F2824F

We wilde de pompoen gaan uithollen met de jongens. Manlief zijn creativiteit werd ingezet evenals zijn spierballen. Het uithollen was lastiger dan we gedacht hadden. We hadden de stille hoop gehad dat de jongens dat zelf zouden redden met een lepel maar helaas er kwam wat meer kracht bij kijken. Gelukkig vonden ze het ook leuk om alle los gekomen zooi uit de pompoen te vissen. Het is slijmerig, het is glibberig iel. Manlief zorgde ervoor dat de pompoen helemaal uit gehold werd en creëerde  een grappig gezichtje.

Voor mij reste enkel de boel op te ruimen en er een leuk herfsthoekje van te maken met de kinderen. De pompoen staat nu prachtig te stralen! Ik vind het resultaat er erg gezellig uitzien. We kunnen weer terug kijken op een leuke middag in de herfstvakantie.

72447BAE-B6A5-4541-89AB-3D3369819661

 

4 thoughts on “Herfstknutsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s