Verwarming aan

Vanmorgen was het dan zo ver. De verwarming ging aan. Ergens hadden we nog de hoop dat het pas in november zou gaan gebeuren maar de temperatuur in huis zakte te ver en de verwarming sprong in zijn programma.

Nu het stook seizoen weer is begonnen zijn er wel wat extra puntjes van aandacht. Deuren goed sluiten. Zorgen dat we de gordijnen in de trap op gang weer goed dichthouden, dit scheelt heel veel warmte! Warme lucht stijgt en voor je het weet is het op zolder heerlijk aangenaam terwijl het in de woonkamer maar niet warm wil worden. Savonds op tijd de gordijnen sluiten in de woonkamer en slaapkamers. Smorgens een half uur luchten. Goed ventileren is erg belangrijk.

Begin september heeft manlief nog een check up gedaan van het systeem. Is de ketel op druk? Is dit niet het geval dan moet er worden bij gevuld. Worden alle radiatoren warm? Is er nergens lekkage. Het is nou eenmaal veel fijner om achter gebreken te komen als het buiten nog niet vriest en je tijd hebt om dingen aan te pakken. Gelukkig was bij ons alles prima in orde.

Voorheen stond bij ons de thermostaat op 18 graden ingesteld, een prima tempratuur. Met kleine kinderen ben je over het algemeen een stuk actiever gedurende dag. Er word continu een beroep op je gedaan en je bied steeds de helpende hand met dingen. Nu de jongens beide naar school gaan merk ik dat ik wat meer stil zit en het sneller koud heb. Nu ben ik toch al de koukleum bij ons in het gezin. De kinderen lopen in de winter het liefst rond in een T-shirt en op blote voeten terwijl ik met een dikke winter trui op de bank lig te bibberen onder een dekentje. Dus we hebben de thermostaat nu in gesteld op 19 graden. Hopelijk gedij ik daar een stuk beter bij.

Staat bij jullie de verwarming al aan? En houden jullie extra rekening met gewoonte als het stookseizoen weer is begonnen? Tot slot natuurlijk de ham vraag: tot welke tempratuur stoken jullie?

6 thoughts on “Verwarming aan

 1. Hier staat hij als we thuis zijn op 19. Het maakt niet uit of het nu september is of januari. de avond steken we soms de Houtkachel aan en is het binnen no time , 21graden mmmmmmm. We regelen met de telefoon op afstand de temperatuur. Als we later thuis komen kunnen we de tijd gewoon aanpassen.in de gang hebben we gordijnen en op de slaapkamers. Verder nergens alleen rolgordijnen.

  Like

  • De warmte van een houtkachel is heerlijk! En dan het geluid van een knappend vuurtje om nog maar te zwijgen over de dansende vlammetjes. Och ik ben nu toch wel een tikkie jaloers 😉

   Like

 2. Overdag zijn we meestal weg en ook de kinderen komen niet zo vroeg meer thuis. Om 17.00 is het in ieder geval 19 graden en als ik dan thuis kom zet ik de verwarming naar 20 graden. We hebben helaas geen halve graden want 20,5 vind ik het fijnst. Ik doe dan ook nog een fleece vest aan dus ben een koukleum. 20 graden is voor mij de ondergrens. Ik ga niet in de kou zitten. Overigens is het in huis nog niet kouder geweest dan 19,5 graden. Vanmorgen was de kachel voor het eerst aangesprongen.

  Like

 3. Hier ook sinds 2 dagen de kachel aangehad. Ik zelf vind 18-19 graden prima, maar mijn man zet hem het liefst op 21 graden (wat ik dan weer terugzet 🙂
  Maar het lijkt ook wel dat de eerste opwarming het belangrijkst voelt, daarna zet ik de thermostaat een stukje lager en hou ik het ook nog wel uren warm (met vest en dikke sokken, dekentjes liggen op de bank….) Zou ook graag een hout- of pelletkachtel willen, lijkt me zo’n lekkere warmte!

  Like

  • Hier hebben we ook een dekentje op de bank, nou ja beter gezegd, ik heb altijd een dekentje op de bank de rest moet daar niets van weten. Een houtkachel lijkt mij ook heerlijk! Alleen het werk wat je er van hebt…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s