koelkast

Wat doe je als je koelkast niet meer koelt? Juist dan bestel je een nieuwe omdat het geld er toch al uit vliegt. Gelukkig sparen we elke maand een bedrag voor dit soort onverwachte uitgave. De uitgave pijn is dan iets minder dan wanneer je hier geen spaarpotje voor hebt. Maar toch, leuk is anders. Helemaal omdat ook de accu van de auto dacht doe het zelf maar. Niet geheel onverwacht want de garage liet ons in 2012 al weten dat deze aan vervanging toe zou zijn. Ik ben dus heel dankbaar voor de 5 extra jaren trouwe dienst van de accu. Ook hebben we voor auto reparaties en onderhoud een aparte spaarpot.

Maar die koelkast, dat was nog even een puntje. Want hoe kan het ook anders dat de maten in de afgelopen 17 jaar flink veranderd zijn. Manlief heeft heel internet afgespeurd naar een passend type koelkast. Helaas zonder passend resultaat. Op een helder moment hebben we het typenummer van de oude opgezocht en hier het nieuwe model van besteld. De maten kwamen gelukkig nog overeen. Door de coole service van een blue bedrijf stond de bezorger al de volgende dag voor de deur met onze nieuwe coole toevoeging van de keuken.

Dezelfde avond is manlief nog aan de slag gegaan met het plaatsen van de koelkast in de keuken. In de loop der jaren is de deur van de koelkast wat gaan hangen. Manlief had er dus best wat werk aan om de inmiddels iets wat afwijkende ( kromme) deurt recht te bevestigen op de koelkastdeur. Gelukkig is het gelukt. Na het plaatsen heb ik de koelkast uitgesopt en toen begon het grote gepuzzel.

De nieuwe koelkast mag dan wat maat betreft overeen komen met onze oude de indeling is wel anders. Gewoonte dier als ik ben, probeerde tervergeefs de producten op hun vaste plek neer te leggen. Jammer maar helaas een nieuwe koelkast vraagt om een andere inrichting. Volgens mij is het aardig gelukt zo. Sommige dingen liggen op een wat vreemde plek, komkommers in de deur en een zak sla tussen de flessen. Maar goed dat zal binnen kort ook wel zijn eigen vaste plekje krijgen.

 

2 thoughts on “koelkast

    • Niet perse minder diep alleen de plankjes zijn een stuk korter, de onderste bak in de deur is wel twee keer zo breed waardoor je twee flessen achter elkaar zou kunnen neer zetten alleen past dit niet ivm de hoogte van het bakje erboven. Niet bepaald praktisch dus en heel erg wennen. Echter hebben wij bijna nooit een fles in de koelkast staan alleen met verjaardagen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s