Opzoek naar een goedkoper alternatief

Al vanaf het moment dat we hier wonen hebben we een bepaald idee over de indeling van de vensterbank. Inmiddels zijn we dus al 3 jaar opzoek naar de perfecte bloempotten. Niet te hoog maar wel lang zodat we flink wat groene plantjes er in kunnen zetten. Meestal is het juist makkelijk zoeken als je weet wat je wilt. Maar als je al jaren niet vind wat je zoekt word het misschien tijd om het idee wat bij te stellen?

Vorige week deden we een rondje in een tuincentrum en spotte daar DE bloempotten die we voor ogen hadden! Opslag verliefd, de juiste kleur en de juiste maat. Inpakken en weg wezen zou je denken. Aan de pot hing een behoorlijk prijskaartje namelijk 60 euro! Maar zo zeiden manlief en ik tegen elkaar dan heb je wel iets unieks, iets naar wens. Dus na een korte discussie besloten we er voor te gaan. Echter stond er maar 1 lege bloempot in het schap. We wilde er graag twee. Wel hadden ze twee van die bloempotten opgemaakt met plantjes er in. Nou dan is het net zo makkelijk om die mee te nemen zei manlief. Op het moment dat ik op dat prijskaartje keek, kon ik mijn ogen haast niet geloven. Ze vroegen er 156 euro voor. Nou in geen 156 jaar zei ik tegen manlief!

02538A9A-AAA9-42B2-A4FC-9FAC1B77C78D

We besloten om er een verkoopster bij te halen. Wie weet hadden ze nog een exemplaar achter staan. Helaas was dat niet het geval. Op de vraag of ze voor ons dan de plantjes uit de pot wilde halen zei ze dat ze even moest overleggen met een collega maar dat dit vast geen probleem zou zijn. Helaas dacht deze collega daar heel anders over. Want toevallig was zij wel degene die de potten die middag had opgemaakt. Bloed zweet en tranen had het haar gekost om de potten te vullen met wat aarde en plantjes 😉. Nee, daar kon ze echt niet aan beginnen. Nou oké, is er dan misschien iets mogelijk met de prijs? Nee de prijs is zo als die is. Vind u het ook niet erg veel om bijna 100 euro extra te rekenen voor een zakje potgrond en 5 plantjes die hier voor 3,99 per stuk te koop zijn. We kregen nog een nee te horen en daarbij was het gesprek afgelopen. Ietwat verbouwereerd stonden manlief en ik elkaar aan te kijken. Dan zal dit vast niet DE bloempot zijn. Voor alles is immers een rede.

81BF26BE-CF0A-4E5A-B7FB-68C5125BB38B

Die bloempot bleef toch maar door ons hoofd spoken. Toch dacht geen haar op dat zelfde hoofd er over om 2 maal 156 euro = 312 euro! uit te geven aan een stel bloempotten. We gingen nogmaals op pad ter oriëntatie, dit maal naar en ander tuincentrum. We zochten en vonden een soort gelijke bloempot. Tenminste wat afmeting en vorm betreft. Iets wat ook prima in het plaatje zou passen. Ook deze potten waren behoorlijk aan de prijs, namelijk 44,95 euro per stuk. We zochten het zelfde plantje er bij uit, die ze er in het andere tuin centrum in hadden gezet. We bekeken, besproken, bewonderde, overlegde en namen uiteindelijk het besluit dat deze het dan moesten worden. Bij de kassa mochten we 124,32 euro afrekenen. 2 maal de potten van 44,95. 8 maal een plantje van 3,99 en een grote zak potgrond van 2,50. Hoewel dit echt een enorm bedrag is, zijn we super blij met het resultaat. Het is weer een stapje dichter bij het creëren van meer Thuis inplaats van huis.

63DDABF4-21C5-4529-92FC-7C980D0798CA

4 thoughts on “Opzoek naar een goedkoper alternatief

 1. Zo, duur zeg. Ongelofelijk wat zo’n centrum wilde hebben voor de complete bak!

  Zelfs de kosten die je nu hebt betaald zijn in mijn ogen enorm. Maar hè, zo lang je het kunt betalen en ervan geniet is het prima toch! Ik hecht (gelukkig) zelf niet zoveel waarde aan de potten op de vensterbank 🙂

  Like

  • Ik ben het helemaal met je eens dat het een enorm bedrag is. Bedenk wel dat ik het als chronisch zieke heel belangrijk vind hoe mijn huis er uit ziet. ik breng er namelijk ontzettend veel tijd door. Als ik voor de zoveelste dag op rij alleen maar op de bank kan liggen, kunnen die bloempotten net het verschil maken. Het is dan letterlijk een lichtpuntje op zo’n dag. ( buiten manlief en de kinderen om).

   Ik bedoel dit niet als verdediging. Maar wil je het vanuit een ander perspectief laten zien 😉

   Like

   • Ik bedoelde het zeker niet vervelend naar jou toe hoor!
    Maar daarom zei ik dat ik blij was dat ik zelf daar niet zoveel waarde aan hecht!
    Ik weet hoe het is om jarenlang ziek te zijn & ‘opgesloten’ te zitten in je huis. Daar heb ik zelf ook jaren mee geworsteld. Dus ik begrijp je wel!

    Like

 2. Is ook niet vervelend overgekomen naar mij toe 😉 maar was meer ter verduidelijking. Wat wel vervelend is dat je zelf ook ervaring hebt met jaren lang ziek zijn. Inderdaad soms vliegt het je aan. Het is Iets waarvan je hoopt dat het een ander gespaard blijft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s