De Sint is weer in het land

Wat is het toch altijd weer leuk om de intocht te kijken op televisie. Om al die glunderende kinder gezichtjes te zien op het moment dat ze Sinterklaas met zijn zwarte pieten in het vizier krijgen.

Samen met manlief en de kinderen zaten wij zaterdag voor de televisie. De kindjes hadden hun eigen bakje met kruidnootjes op schoot en een beker warme ( melkvrije) chocolademelk. Met de regen en windstoten buiten was het Sinterklaas weertje en sfeertje helemaal compleet.

Hoewel oudste zoontje precies weet hoe de vork in de steel zit ging hij helemaal op in het verhaal. Af en toe kregen we een knipoog van hem en grinnikte we om flauwe grapjes. Jongste zoontje is nog helemaal zeker van zijn geloof en was dan ook wat verrast door de ziele piet die opdook op de boot. Mama maar die piet is nog helemaal wit. Oudste had tot onze verbazing gelijk de oplossing paraat. Zo zei hij dat komt omdat het een nieuwe piet is. Een piet is wit en word steeds een stukje zwarter hoe meer die door de schoorsteen gaat. O daarom hebben sommige vegen en andere helemaal zwart. Dus die helemaal zwarte zijn gewoon oude pieten. Tja zo zou je het kunnen zien. Ik kan me daar keer op keer over verwonderen de logica van kinderen.

Tja wat ik daar zelf nou van vind, zwarte piet hoort gewoon zwart te zijn. Dat is de traditie. Daarmee ben ik opgegroeid en daar laat ik de jongens zoveel mogelijk mee opgroeien. Oude dvd’s zijn dan ook favoriet hier in huis. Dan zijn zwarte pieten nog gewoon zoals ze horen te zijn zonder flauw gedoe van roetveegpieten of wat dan ook.

Een collega blogger verwoorde het in 2015 dan ook super en droeg daarbij zelfs de oplossing aan.

Desalniettemin genoten wij met volle teugen en kijken wij als gezin uit naar het heerlijk avondje wat nog komen gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s