Paniek

De tranen rolde over zijn wangen en luid snikkend kwam hij naar mij toe. Mama ik weet niet wat ik aan Sinterklaas kan vragen. Ik heb alles al! Hoewel oudste zoontje op de hoogte is van alle ins en outs lijkt hij toch helemaal mee te gaan in het verhaal. Omdat ik op dat moment nog niet wist wat ik er precies mee aan moest en hoe ik het wilde aan pakken nam ik hem op schoot en liet hem even uithuilen.

Ik ging met hem het gesprek aan over het feit dat hij alles al heeft. Ja zegt hij ik heb een bak knex, ik heb LEGO, ik heb knuffels die ik mooi en lief vind, ik heb boekjes, ik heb spelletjes ik kan kleuren en knutselen ik wil en weet dus niets voor op mijn lijstje. Maar op school moet ik een verlanglijstje maken en iedereen wil zo veel maar ik heb alles al. Het gesprek veranderde al snel dat hij zich heel gelukkig voelt. Dat hij onzeker word omdat een ander wel altijd meer wil maar dat hij genoeg genoeg vind. Op zo’n moment kan ik alleen maar met heel veel bewondering luisteren naar mijn kind. Ik heb met hem afgesproken dat hij ook een brief kan schrijven naar Sinterklaas zonder cadeautjes en wensen er bij te plakken gewoon omdat het ook leuk is voor Sinterklaas om dat te lezen.

In overleg met manlief laten we zoontje lekker op gaan in het verhaal. Op het moment dat de paniek weer toeslaat zal ik hem wel vragen hoe het ook al weer allemaal zat. Waarschijnlijk komt hij dan met het antwoord dat hij wel weet dat het papa en mama zijn en dat het een toneelspel is.

Jongste is daarin heel anders. Elke dag voegt hij dingen toe aan zijn verlanglijstje die hij ook nog heeel graag wil hebben. Hij denkt dat Sinterklaas met een geldboot uit Spanje is gekomen. Langzaam aan bereiden wij hem voor dat Sinterklaas natuurlijk niet voor elk kindje wel 10 cadeautjes kan kopen. Dat hij echt een keuze zal moeten gaan maken en dat hij dan de drie cadeautjes kan vragen die hij het allerliefste wil. Natuurlijk dan niet de drie allerduurste maar echt die hij het mooiste vind en graag mee wil spelen. Ik ben heel benieuwd wat hij uiteindelijk gaat kiezen. Ook hebben wij hem er op geattendeerd dat als hij iets vraagt wat voor kindjes is vanaf 8 jaar dat hij dat niet zal krijgen omdat hij 5 jaar is. Boven aan zijn lijstje staat namelijk de beyblade arena starters set van 49,95 euro. Want niet meer is dan een plastic tol in een plastic Kuip. Waarvan wij echt niet van plan zijn om die aan te schaffen. Sterker nog de zakken staan gevuld en wel klaar voor het heerlijk avondje nog 11 nachtjes.

 

Dit bericht was geplaatst op 24 november 2017. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie

One thought on “Paniek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s