Explosieve chocolademelk

Met dit weer mag een beker warme chocolademelk natuurlijk niet ontbreken. We zijn dan ook helemaal in onze nopjes dat we een plantaardige variant ontdekt hebben die nog lekker smaakt ook.

Afgelopen weekend dacht ik mezelf en de kindjes dan ook lekker te verwennen met een beker warme chocolademelk. Ik zette het glas in de magnetron en warmde het op. Ik pakte het glas uit de magnetron, tot zo ver ging het goed. Op het moment dat ik besloot om de chocolademelk nog even door te roeren met een lepel en ik die lepel ook daadwerkelijk in het glas deed veroorzaakte dat een explosie. De chocolademelk vloog om mijn oren. Ik had er de schrik natuurlijk goed in. Zoiets heb ik werkelijk nog nooit mee gemaakt. De hele keuken zat onder de chocolademelk! Het aanrecht, de kastjes, de vloer, de muren maar ook het plafond. Ik ben er zelf gelukkig goed vanaf gekomen. Maar ik baal echt ontzettend dat ons plafond nu voorzien is van een chocolade decoratie. Omdat we het plafond hebben laten spuiten zal dit heel wat liters verf gaan kosten om het weer egaal te krijgen. Om nog maar te zwijgen over de energie die het manlief zal gaan kosten.

Hebben jullie wel eens zoiets meegemaakt? En wist je dat dit kon gebeuren?

4 thoughts on “Explosieve chocolademelk

  1. Wat een schrik! Gelukkig ben je niet verbrand.
    Ooit wel eens gehad met een hele fles met sodawater dat ik op een koud aanrecht zette. Spatte uit elkaar, ook gelukkig niet geraakt. Soms heb ik ook een engeltje op mijn schouder😊

    Like

  2. wat vervelend van die vlekken.. Ik heb een keer hierover gelezen maar nog niet eerder van iemand gehoord dat het ook echt gebeurde. Het advies was om een plastic lepeltje in de beker of glas te doen bij het verwarmen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s