Kerst zonder stress

Wat een beetje sneeuw al niet kan doen voor het kerst gevoel. Oudste zoontje zei het lijkt nu net kerst. Ja zei jongste daarop, we missen alleen nog de cadeautjes onder de boom. Waarop manlief mij de vraag toe wierp, we zijn compleet toch? Compleet? Hoe zo compleet? Ja we zijn allemaal thuis. Nee, we hebben toch voor iedereen iets voor onder de boom. Ja, ik geloof het wel. Manlief gaf me een knipoog en ging naar boven de tas met cadeautjes halen.

Jongste die heel goed door had wat er te wachten stond rende naar boven om zijn sneeuwpoplampje te halen maar viel in zijn enthousiasme van de trap. Gelukkig was zoontje er een stuk beter aan toe dan zijn lampje want die lag in stukken op de trap. Met wat seconde lijm heeft manlief het lampje weer redelijk op kunnen lappen.

Ik zette een potje thee en manlief legde de pakjes onder de boom. We deden een dobbelspelletje en pakte om de beurt de pakjes uit en hadden samen een heerlijk ontspannen kerstfeest.

Misschien klinkt het wat vreemd om kerst te vieren slechts enkele dagen na Sinterklaas. Maar het was voor ons het juiste moment. Totaal onverwacht, beide kinderen gaven aan er aan toe te zijn. Oudste zoontje die nu heel ontspannen was en nog niet overliep van de prikkels kon nu ook volop genieten. Het was perfect. Een kerst zonder stress.

Hoe en vooral wanneer vieren jullie kerst?

 

2 thoughts on “Kerst zonder stress

  1. Wat een leuk idee, dan zit er ook niet zoveel druk op. Wij vieren het dit jaar, zoals eigenlijk elk jaar, op de ‘gewone’ dagen. Eerste kerstdag gaan we dit jaar naar Disney on Ice en daarna bij mijn ouders langs. Tweede kerstdag zijn we thuis en hebben we een lui dagje gepland staan.

    Like

    • Het was totaal onverwacht en achter af een schot in de roos. Jullie plannen voor de kerst klinken ook super leuk. Manlief mag beide kerstdagen te werk. Zelf heb ik met de kinderen heerlijke thuis dagen ingepland, filmpje, spelletje of lekker niets doen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s