Open boek

Vorig jaar rond deze tijd brak mijn masker. Daarover kun je hier lezen. Het was zwaar en lastig. Het is een soort gewenning en het geeft een veilig gevoel. Zonder dat masker voelde ik me heel kwetsbaar en fragiel. Nu een jaar later ben ik trots op mezelf. Dat masker is nog altijd af en dat voelt eigenlijk wel heel erg prettig.

In het afgelopen jaar heb ik me zelf meer leren accepteren. Ik ben, wie ik ben en dat is goed. Dingen die ik leuk vind om te doen, doe ik omdat ik het leuk vind. Ongeacht wat een ander er van vind. Als ik pijn heb, dan heb ik pijn. Ik verstop me niet meer en zet geen glimlach op mijn gezicht. Denkt iemand heel anders over dingen, is dat goed. Het is voelt niet langer als een soort van falen als mijn denken niet match met het meerendeel. Tot mijn verbazing word dat geaccepteerd, mensen vragen juist om mijn mening en vragen door waarom ik er op een andere manier tegen aan kijk. Het heeft al interessante gesprekken opgeleverd.

Sinds ik dat masker niet meer opzet heb ik veel meer contacten met mensen. Met het opzetten van het masker trok ik toch een soort onzichtbare muur omhoog. Soms moet ik er nog erg aan wennen als iemand op het schoolplein in ene een arm om me heen slaat of me een knuffel geeft. Met de woorden ‘ die heb je nodig’. Of als iemand mij aanspreekt met het gaat vandaag niet zo goed eh met jou? Ik ben nu een open boek. Mensen die mij een beetje kennen, kunnen letterlijk van mijn gezicht aflezen hoe ik me voel.

Het heeft mij ook een vriendschap opgeleverd. Een vriendschap waarin er rekening word gehouden met mij en waarin ik geaccepteerd word wie ik ben. Dat klinkt zo vanzelfsprekend maar zo voelt dat voor mij niet. Ik ben blij met mijn leven zonder masker.

 

2 thoughts on “Open boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s