Rommeldagje

Na het vieren van Sinterklaas en kerst is het huis zo rommelig. Overal liggen spullen die nog een vaste plek moeten krijgen. Er moet ruimte gemaakt worden in de spelletjes kast voor de nieuwe spellen. In die zelfde kast is de onderste plank voor kleur en knutsel materiaal voor de kinderen. Ik weet niet wat het is maar na slechts enkele dagen word niet alleen de onderste plank gebruikt maar vind ik de stiften, potloden, plakband, lijm gemaakte kleurplaten en knutselwerkjes terug door de rest van de kast. ( en het huis) Dus eerst orde scheppen in de chaos voor ik verder kan. Binnen enkele minuten heb ik een halve vuilniszak gevuld en is de kast weer netjes. Dat voelt goed.

Het volgende opruim projectje zijn de sokken en pyjama’s die de jongens gekregen hebben ontdoen van kaartjes en labeltjes. Onder het genot van een kopje koffie is dat  zo gedaan. De rotzooi die er afkomt gaat uiteraard gelijk in de vuilniszak en de kleding in de wasmand.

Beide hebben ze ook een voorleesboek gekregen die boeken liggen nog op de trap te wachten tot ze mee naar boven worden genomen. Dus hup mee naar boven en op de boekenplank. Het zijn maar kleine dingen maar zorgt voor zoveel rust in mijn hoofd.

Op de kamers van de jongens liggen nog lege doosjes van de LEGO die ze gekregen hebben. De bouwwerkjes zijn al gemaakt en in de doos vind ik alleen nog wat reserve blokjes en de boekjes. De reserve blokjes gaan in de grote LEGO bak, de boekjes in de bak waar we de LEGO boekjes in bewaren en de dozen kunnen weg. Het zelfde geld voor de doos van de playmobil set die jongste heeft gekregen en de doos van het knex van oudste.

Voor manlief en mij was er een lekkere douchegel en een luchtje. Die mogen in de kast in de voorraad bak. Verder was er voor ons een nieuw dekbedovertrek de oude die we hadden vielen letterlijk de gaten in. Tijd voor een nieuwe dus. Ik haalde ze uit de verpakking en deed ook deze in de wasmand. Manlief kreeg nieuwe matten voor in de auto. Wederom een zeer nuttig cadeau. Aangezien de matten nog in de woonkamer lagen waren ze een doorn in het oog nu ik aan de opruim was. Dus zette ik ook manlief aan het werk. Tijd om de oude matten uit de auto te halen en de nieuwe er in. In een hand om draai had hij de eerste vuilniszak vol.

Ik ben door manlief ontzettend verwend met een nieuwe armband die ik sinds dien draag. En twee prachtige kleurboeken. Uiteraard moest ik die onder het genot van nog een kopje koffie uitgebreid door bladeren. Na veel ge ooooh en aaaah werd het tijd om ze op te bergen. Omdat ik nu naar zolder ging en daar ook de wasmachine staat nam ik gelijk een volle wasmand mee naar zolder. Zette de machine aan en ruimde de boeken op in de kast. Mijn oog viel op de droger. O ja daar zat ook nog een was in die gevouwen moest worden. Dat ook gelijk maar doen. Tot slot nog de gevouwen was opruimen in de kasten en klaar.

Mijn energie was op. Toch zag ik dat er nog het een en ander gebeuren moest. Gelukkig was manlief bereid om nog even te stofzuigen en de keuken op te ruimen. De vaatwasser even leeg ed. Manlief vond dat de ramen ook weer gelapt moesten worden dus voegde hij ook die klus nog even toe aan zijn taken lijstje. Aan het einde van de middag was ons huis weer helemaal opgeruimd en schoon, de vraag is natuurlijk…. voor hoelang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s