Word 2018 een bespaarjaar?

Wie al langer mee leest, weet dat wij jaren hebben gehad waarin we elke euro omdraaide. We hadden een duidelijk doel voor ogen, verhuizen. De hypotheek moest omlaag om de restschuld te verkleinen. Hoe lager de restschuld hoe groter de kans was dat we een fijn nieuw huis konden financieren. We hebben toen alles op alles gezet en bijna 40 duizend euro afgelost in een krappe twee jaar. Na de verhuizing is ons spaarzame leven omgeslagen. Het geld vliegt er uit. Nu is dat deels te verklaren door de grote klus projecten die we hebben uitgevoerd. Daardoor is er een geld kraan wijd open komen te staan en lekt er aan alle kanten geld weg. Zonde want als we willen kunnen we prima uit de voeten met minder.

Regelmatig heb ik het idee dat ik de schuld wil aflossen. Soms drukt de schuld enorm op onze schouders en het andere moment voelt het zo licht als een veertje. Waar het aan ligt? Ik heb geen idee. Al meerdere keren hebben manlief en ik samen het plan gehad om de schuld versnelt te gaan aflossen.  We deden al 2 eerdere pogingen, we losten een bedrag af en daar bleef het dan bij. De routine van elke maand extra aflossen is kwijt.

Al een aantal keer opperde ik bij manlief het idee om volgend jaar alles op alles te zetten om de gehele schuld af te lossen. Misschien wat te hoog gegrepen, maar wie niet waagt wie niet wint. Op dit moment staat er nog een bedrag open van, schrik niet: 14096 euro en een paar cent. Dat houd in dat we elke maand een flinke smak geld over zullen moeten maken naar de krediet verstrekker. Dat houd ook in dat we flink moeten gaan snijden in de budgetten en vaste lasten die we nu hebben. Hoe precies heb ik nu nog niet duidelijk voor ogen. Komende weken zullen manlief en ik samen om tafel moeten om een plan te maken. Als alles op papier staat weet ik zeker dat, als we onze schouders er onder zetten we de smaak van het consuminderen en aflossen weer snel te pakken zullen krijgen. Word vervolgd…

4 thoughts on “Word 2018 een bespaarjaar?

 1. Dat is een flinke uitdaging. Succes daarmee.
  Zelf hou ik meer van een haalbare uitdaging. Ik ken mezelf anders geef ik het te snel op omdat het niet realistisch is. Nu hebben wij geen schulden dus misschien voelt dat anders.

  Like

  • Voor ons werkt het juist motiverend als het doel haast ongrijpbaar is. Nu is dit doel zeker haalbaar maar dan moeten we wel beide de neuze dezelfde kant op hebben.

   Like

 2. Ik kan niet in je portemonnee kijken, maar ons lukt het vrij goed om €10.000 per jaar af te lossen. We hebben ook twee kindjes en leven ook van één salaris. Onze klusprojecten zijn dan wel bijna allemaal klaar.
  Het beste helpt hier als het salaris binnenkomt direct 1000 naar de spaarrekening te boeken. We hebben al wel een prachtige buffer zodat we tegenvallers daarvan kunnen betalen.

  Like

  • Wij hebben ook een (kleine) buffer achter de hand. Hier is ook het idee om het bedrag direct over te boeken na ontvangst van salaris. Weg is weg. Dat werkte de vorige keer het beste voor het meeste overzicht

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s