Winterslaap

De afgelopen dagen was ik in een winterslaap. Nou ja, zo voelde het wel een beetje. Ik was zo ontzettend moe dat ik mijn ogen niet open kon houden. Vrijdag tikte ik de 20 uur slaap aan. Zaterdag ochtend kon ik haast mijn bed niet uit komen. We hadden een afspraak om 2 uur bij de kapster. Om 12 uur moest ik toch echt in de kleren. Mijn lichaam was zo zwaar en loom dat ik mezelf echt even bij elkaar moest rapen.

De kapster komt altijd bij mijn moeder thuis om te knippen en daar lagen pakjes onder de boom wat een verrassing! De jongens kregen beide een cadeau kaart van de speelgoedwinkel en manlief en ik een lot van de loterij.

Normaal worden alleen de jongens geknipt maar mijn haar was eigenlijk ook wel toe aan een knip beurt. Dus ook ik werd onder handen genomen. Ik weet nie hoe anderen dat hebben maar zelf vind ik het altijd zo’n gedoe. Getrek en gepluk aan je hoofd verschrikkelijk! Nee een kappersbezoekje is simpel weg niet voor mij weg gelegd. Ik was dan ook blij toen het weer klaar was.

Rond etenstijd waren we weer thuis en man opperde om iets af te halen omdat ik zo moe was. Natuurlijk hebben we dat niet gedaan. Met wat restjes uit de koelkast draaide ik een makkelijke maaltijd in elkaar. Na het eten keken we gezellig een kerst film. Nadat we de jongens op bed hadden gelegd ben ik er zelf ook weer in gekropen. Ik had het zo koud maar gloeide als een kacheltje. De nacht was een lange lange nacht. Draaien en woelen en gelijkertijd dreef ik mijn bed bijna uit terwijl ik het o zo koud had. Rond een uur of 3 besloot ik mijn tempratuur te meten en de thermometer zei 39.8 behoorlijk wat koorts dus geen wonder dat ik me zo voelde. Gelijk werd me ook duidelijk waarom ik zoveel heb geslapen de afgelopen dagen.

Vanmorgen werden we eigenlijk verwacht op verjaardag van ons nichtje aan de andere kant van het land. Voor zo’n meisje is het natuurlijk niet leuk om op het laatste moment afgebeld te worden. Ik heb manlief op het hart gedrukt er naar toe te gaan met de jongens en dat ik mezelf wel red. Mijn schoonouders die enkele huizen verder wonen zouden stand-by staan voor als ik hulp nodig zou hebben. Aan het einde van de ochtend kwam mijn schoonmoeder even kijken hoe het ging. Ik lag in een diepe slaap en had verder niets waar ze me bij kon helpen. Ze ging dus weer naar huis en ik draaide me om en sliep weer verder.

Rond een uur of 3 stapte manlief en de jongens weer binnen. Manlief maakte me wakker en vroeg of ik een kopje koffie wilde. Die had ik vandaag nog niet gehad en stiekem best wel trek in. Onder het genot van een kop koffie werd ik bij gekletst over alle ins en outs van het familie bezoekje. Stiekem baal ik ontzettend dat ik niet mee kon. Volgende keer beter.

Behalve de hoge koorts, vermoeidheid en hoofdpijn heb ik gelukkig nergens last van.  Ik duim heel hard dat ik me tweede kerstdag een stuk beter voel want dan krijgen we gasten het is wel zo gezellig als we met zijn alle aan tafel kunnen.

Tot slot wil ik alle lezers van blogaanmnbeen hele fijne dagen wensen!

2 thoughts on “Winterslaap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s