Kerst in pyjama

Manlief mocht beide kerstdagen werken. Hoewel ik en de kinderen dit nooit als een probleem ervaren, had ik het dit jaar wel fijn gevonden als hij thuis was geweest. Doordat ik druk was met het verslaan van het griepvirus moesten de jongens vooral zichzelf vermaken. Geen kerst ontbijt met warme broodjes uit de oven of een middag lang bordspelletjes doen. Ik had er zelfs de kracht niet voor om me smorgens fatsoenlijk aan te kleden. In mijn pyjama, pantoffels en badjas toog ik om een uur of 8 naar beneden. Daar trof ik de jongens voor de tv aan ook nog in hun pyjama.

Jongste vroeg of we een pyjama dag konden houden? Met kerst? Was mijn reactie. ach waarom ook niet! We hadden geen plannen, geen afspraken. De ochtend kabbelde voorbij. We keken films op Netflix, dronken thee en het was eigenlijk best gezellig. Rond een uur of 12 belde mijn schoonmoeder op met de vraag of de jongens daar wilde komen knutselen. Aww neee was hun reactie. Waarop ik zei, oma vraagt of je het wilt, het hoeft niet. Nou zei jongste, ik wil dat wel maar ik wil een pyjamadag. Mag ik in mijn pyjama naar opa en oma? Van mij wel als opa en oma dat goed vinden. Gelukkig vonden ze het geen enkel probleem. Ik sprak met mijn schoonmoeder af dat ze eerst even zou bellen als de jongens terug naar huis wilde. Dan kon ik namelijk mijn bed nog even in. Ik heb ruim twee uur geslapen maar er was nog geen bericht van de jongens. Ik besloot om zelf maar een berichtje te sturen dat ik weer wakker was.

Tegen 3 uur stapte manlief weer binnen van zijn werk. In een stil huis. Ik lag inmiddels onder een dekentje op de bank en de jongens waren nog steeds bij opa en oma. Manlief vond het wat te stil naar zijn zin en belde even om te horen hoever de jongens waren met hun knutsel. Nou, nog lang niet klaar! Er werd beloofd dat ze het later deze week mochten komen afmaken bij opa en oma en enkele minuten later zagen we al twee blije gezichtjes verschijnen. Manlief zijn mond zakte open van verbazing toen hij zag dat ze onder hun dikke winter jas een pyjama aan hadden. Tja kerst in pyjama is weer eens wat anders eh 😉

De rest van de middag vermaakte de jongens zich met de LEGO. Het kerst diner was zeer simpel. Een opgewarmde pompoensoep uit de vriezer met voor de mannen een afgebakken stokbrood.

Tweede kerstdag ik voelde me gelukkig al iets beter. De hoge koorts was gezakt naar een schappelijke 38.3. Gelukkig maar want we zouden gasten krijgen voor het kerstdiner. Even over 7 vroegen de jongens of ze bij mij op bed televisie mochten kijken. We zapte wat heen en weer maar konden niet echt iets leuk leuks vinden. Uiteindelijk keken we een aflevering van de cup cake cup. Door al die lekker uitziende baksels hadden de jongens ook wel trek in iets uit de oven. Waar ze precies trek in hadden wisten ze niet. Mijn voorstel om warme broodjes te maken werd met gejuich ontvangen, dus hup naar beneden. Heerlijk keuvelend met zijn drie maakte we een kerstwaardig ontbijtje klaar. Die we vervolgens op aten in onze pyjama’s. Na het ontbijt en het opruimen van de keuken was het toch hoogtijd om eens iets anders aan te trekken. Maar niet voordat we alle fris gedoucht waren.

Eerst gingen de jongens om de beurt onder de douche en hielp ik hun nog even met het afdrogen en het aantrekken van hun overhemd. Ze vroegen of ze misschien met de playmobil op zolder mochten gaan spelen. Ik maakte duidelijke afspraken met ze en ze kregen akkoord om daar te gaan spelen. Ik zelf spoelde alle restjes van de griep van me af onder de douche en nam mezelf voor dat ik nu weer beter was. Jammer genoeg werkte dat niet want nog voor ik helemaal in de kleren was liepen de pareltjes zweet alweer over mijn rug. Ik zocht de was uit en kwam tot de ontdekking dat er inmiddels drie flinke manden was klaar stonden om gewassen te worden. Dus hup gelijk maar een mand mee naar zolder om de wasmachine aan het werk te zetten.

De jongens waren super lief aan het spelen en nog lang niet klaar met hun spel. We hebben net alles pas neergezet mam. Dit gaat nog uren duren hoor! Ik schoof dus heerlijk aan m’n bureau pakte er wat potloden bij en een plaat waar ik steeds niet aan toe kwam om af te maken. Bijna twee uur later riep de wasmachine dat zijn werk er op zat. Ik deed de gewassen was in de droger. Toch wel fijn al die apparaten in huis die het werk zoveel makkelijker maken. Inmiddels waren de jongens ook uitgespeeld, ze ruimde uit zichzelf alles keurig op! Wauw, de wonderen zijn de wereld nog uit niet.

De rest van de ochtend heb ik in de keuken door gebracht. Alvast de groente voorgesneden voor de avond. Het vlees op schalen gelegd en een salade gemaakt. Daarna heb ik de tafel in het midden van de kamer gezet, de jongens hebben de tafel gedekt voor de avond. Het kan maar klaar staan! Daarna plofte ik samen met de jongens op de bank. We besloten om harry potter deel 2 te gaan kijken. De jongens zaten vol spanning te kijken.

38F5060A-8650-40C4-99C3-D5C036083EBB

Rond half 3 kwam manlief thuis uit zijn werk. Helaas ook ziek dus kroop hij direct zijn bed in. Pas toen de visite arriveerde hebben we manlief wakker gemaakt. Ondanks het griepvirus wat hier zijn ronde doet hebben we een gezellige avond gehad. Iedereen heeft heerlijk gegeten. Wat misschien wel leuk is om te melden is dat ik zelf helemaal vegan heb gegeten. Ik ben blij dat het zelfs met de gourmet prima te doen was. Het vergt wat improvisatie maar ik heb er niet minder lekker door gegeten. Rond half 8 zwaaide iedereen af en kropen wij ons bed in.

Inmiddels is ook oudste zoon ziek geworden. Wij houden ons dan ook de komende dagen bezig met goed uitzieken zodat we hopelijk fris het nieuwe jaar kunnen beginnen.

 

 

2 thoughts on “Kerst in pyjama

  1. Hai, 1e kerstdag klinkt echt als héél gezellig. Zo lief dat jij en opa en oma meegaan in hun behoefte van een pyjamadag 🙂
    Tijdens de kerstdagen was ik snotverkouden, tussendoor gewerkt en tijdens oud en nieuw had ik de griep. Het is dit jaar heerlijk aan me voorbijgegaan. Ik woon alleen dus niemand had daar last van 😉

    Ik vind het altijd weer leuk om je verhaaltjes te lezen. Ook al reageer ik niet altijd, ik geniet er wel van. Grtjs, Astrid C.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s