Auto

Wat waren we gister blij dat manlief de auto weer had gerepareerd. Toch bleek vanmorgen dat het nog niet helemaal oké is. De lagers in de geleverde trommel zijn niet goed. Tijdens het rijden maakt het wiel een vreemd geluid. Vanmiddag heeft manlief contact gehad met de leverancier en op zijn vroegst kunnen ze volgende week vrijdag een nieuwe set leveren. Nog een week zonder auto, wederom een week bom vol afspraken nee dat is niet haalbaar. Maar rijden met de auto is niet veilig.

Nog maar een week de auto lenen van schoonmoeder dan? Nee, dat is ook geen optie. Ze heeft haar auto ook nodig. Gelukkig is er een oud collega van manlief bereid om ons uit de brand te helpen. Hij is een eigen garage bedrijf begonnen en heeft de kennis en apparatuur in huis/garage om nieuwe lagers te persen. Voor een kleine 100 euro monteert hij de boel er dan ook onder. Slik, het is niet anders. We zijn allang al blij als de auto weer beschikbaar is. Want eerlijk is eerlijk, zonder auto is het best wel behelpen.

Zo wilde we in de vakantie heel graag bij omi op de koffie, ze woont een kleine 40 kilometer verder op. Met de auto ben je er zo. Die afstand fietsen red ik niet en met het openbaarvervoer naar haar woonplaats kost ons 1,5 uur enkele reis. Dankbaar waren we dat we de auto van schoonmoeder mochten lenen. Maar het zet je wel aan het denken hoe afhankelijk we zijn van onze auto.

Boodschappen deden we de afgelopen week op de fiets. Van huis uit ben ik niets anders gewend maar nu zelf met een gezin is het wel heel goed plannen. Wat neem ik mee en vooral wat niet. Deze aanbieding laten we aan ons voorbij gaan want de tassen zitten vol. 1 is genoeg hoor deze week we zijn op de fiets! Nee, schat laat dat maar liggen komt volgende keer wel als we met de auto zijn. Ja, maar het is op. Och we kunnen best een weekje zonder… Het was in iedergeval verrassend voordelig bij de kassa. 😉

Afspraken die vlak na elkaar geplant staan in de agenda. Normaal geen probleem want met de auto is het prima te doen. Echter zonder auto is het onmogelijk om in die tijdspanne van de ene afspraak naar de andere te raken.

De kinderen hadden in de vakantie diverse verzoekjes. Zullen we naar oma toe? Zullen we naar de bioscoop? Zullen we naar de binnenspeeltuin? Dat is een goed idee schat maar dan gaan we wel op de fiets, want de auto is stuk. Maar mama dat is wel heel erg ver! Ja dat is wel ver maar als je het leuk vind kunnen we er wel naar toe. Gevolgd door een diepe zucht van zoontje zullen we dat dan de volgende vakantie doen? Dat is afgesproken. Mama, zullen we een rondje in de Ikea doen? Nee, lieverd want we hebben geen auto. Nog altijd blijf ik me verbazen dat de kinderen het o zo leuk vinden om naar de Ikea te gaan. Helemaal als je bedenkt dat ze nog nooit in het speel gedeelte geweest zijn en dus altijd met ons het rondje lopen door de winkel.

Wat geeft de auto ons dan een hoop vrijheid. We kunnen gaan en staan waar we willen. Wat een luxe en wat is het fijn. Soms besef je pas wat je hebt, als je het mist..

Dit bericht was geplaatst op 10 januari 2018. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie

One thought on “Auto

  1. Dat is een heel waar stukje! Mijn man neemt de auto mee naar werk en sinds wij 1 auto hebben, is het dan goed plannen om naar mijn ouders te gaan. Spontaan in de ochtend even koffie drinken en bijpraten is er niet meer bij.. Ach het went, maar helemaal zonder auto is wel heel erg behelpen op bepaalde vlakken. Fijn dat hij het weer doet (of in ieder geval binnenkort weer)!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s