Hema punten

Zoals bijna elke winkel heeft Hema een spaarsysteem. Je krijgt een punt per euro. Omdat ik nogal gek werd van alle klantenpassen had ik in de eerste instantie niet de behoefte aan nog een klantenspaarsysteem. Bij de kassa bedankte ik ook elke keer vriendelijk voor het aanbod. Tot het moment dat we over gingen op de aankoop van gordijnen voor de hele boven verdieping. In de eerste instantie bedankte ik weer vriendelijk. Maar mevrouw het zijn meer dan duizendpunten! Ja, dat kan wel zo wezen maar ik zit niet te wachten op weer een pasje. De mevrouw achter de kassa vertelde dat een pasje helemaal niet nodig is. Dat je de kassabon ook kunt scannen in een app en zo de punten bijschrijft. Het pasje kun je als optie erbij kopen. Nou uhm een app dus. Manlief begon al te lachen en zei dat hij daar wel zou naar kijken.

En zo geschiedde manlief installeerde de app op zijn telefoon en elke keer als ik een aankoop deed bij de Hema scande hij de kassabon. Gebruik maken van de punten dat deden we niet. Nu vernamen wij helaas het bericht dat alle gespaarde punten zullen komen te vervallen op 28 januari 2018. We scrolde tussen de mogelijkheden. Kwamen kortinsbon na kortingsbon tegen. Al snel zei ik tegen manlief dat we het maar aan ons voorbij moeten laten gaan. Korting op een product krijgen wat je eigenlijk in de eerste instantie helemaal niet wil kopen is voor de winkel misschien een goed idee maar niet voor onze portomonee.

Manlief spotte een andere optie. Je kon met de punten ook vouchers bestellen voor kopjes koffie voor mensen die gebruik maken van de voedselbank. Kijk dat vind ik dan wel weer een sympathiek initiatief. Dan kunnen ze bij inlevering van een voucher koffie komen drinken in een Hema filiaal. Toch een leuk uitje lijkt mij. Ze bieden verschillende opties aan. Zo kun je voor 350 punten 10 kopjes koffie schenken en voor 50 punten 1 kopje koffie. Helaas kun je elke optie maar een keer activeren desalniettemin kwamen wij uit op een donatie van 18 kopjes koffie.

Sparen jullie ook punten bij Hema? Waar gebruik je ze meestal voor? Wist je dat ze zouden vervallen?

 

 

3 thoughts on “Hema punten

  1. ik spaar ze ook. Heb een keer korting gekocht toen ik toch dingen moest hebben. De rest gedoneerd voor de voedselbank idd. Ik had al gehoord dat ze zouden vervallen en heb ze zsm ingeleverd.
    Dat deed ik ook met mijn menzispunten bijvoorbeeld.

    Like

  2. Hoewel ik normaal gesproken best in ben voor donatie aan de voedselbank, in dit geval toch niet. Die koffie mogen ze niet op komen halen in een HEMA filiaal, maar wordt gewoon geleverd in de vorm van pakken koffie en papieren bekertjes. Hoeveel is 5 kopjes dan waard? Als je daar 200 punten aan moet besteden.. HEMA valt me tegen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s