De kleding van je oma

Het is al weer bijna een jaar terug dat ik van mijn oma een trui kreeg. Dan bedoel ik geen exemplaar die ze zelf gemaakt heeft. Nee ik bedoel een trui die ze heeft gedragen. Het is een vrij simpel en tijdloos model. Grijs, heerlijk warm en vooral comfortabel. Ik wist niet op dat moment of ik het daadwerkelijk zou gaan dragen. Ik bedoel het is wel de kleding van je oma. Wil je daar in gezien worden. Ik besloot om de trui op te hangen achter in de kast achter mijn trouwjurk. Als ik hem dan later zou tegen komen, kon ik altijd nog besluiten wat ik er mee zou doen.

Vorige maand was ik op zoek naar iets in de kast en mijn oog viel op de trui. Ik hing hem vooraan. In dat weekend besloot ik de sprong te wagen. Ik hoefde nergens heen en misschien was het wel een prima trui voor thuis. Op het moment dat ik hem aan trok zat hij gelijk al als gegoten. Manlief merkte het direct op. He, heb je een nieuwe trui? Nee, niet echt nieuw maar eindelijk eens aangetrokken. Het staat je leuk. Van binnen moest ik wel grinniken. Het is immers wel de kleding van oma.

Die middag kwamen m’n schoonouders op visite. Schoonmoeder merkte het ook direct op. Wat een leuke trui heb je aan! Het is natuurlijk altijd leuk om complimentjes te krijgen. Ik begon de trui van oma te waarderen. Hij was waarschijnlijk niet alleen heerlijk warm hij stond me ook nog leuk.

De tweede keer dat ik de trui aan had, dronk ik koffie bij een vriendin. Ook van haar ontving ik een compliment. Ze vroeg ook even waar ik die leuke trui gescoord had. Nou uhm om eerlijk te zijn, is dit een oude trui van oma. O, ja! Wat super leuk! Sindsdien draag ik de trui regelmatig.

Vorige week gingen we op visite bij mijn moeder. Ze vroeg of ik interesse had in een shirt van haar die ze niet meer droeg. Dus ik liet weten dat ik daar wel oren naar had. Ze liet het shirt zien. O bedoelt u dit super leuke shirt! Weet u het echt zeker dat u het weg doet? Ja, zei ze want ik pas het niet meer en ik vind het zo zonde als het blijft liggen. Ik paste het shirt en liet het aan manlief zien. Zijn reactie was een stuk minder complimenteus dan bij de trui van oma. Je gaat toch niet in een shirt van je moeder lopen? Waarom niet, vroeg ik hem. Ik draag toch ook de trui van oma? Ik geloof dat hij nog net niet van zijn stoel viel. Nou dan moet je het zelf maar weten, was zijn reactie. Inmiddels is manlief gewend aan het idee en vind het shirt toch ook wel leuk. ik ben er in ieder geval erg blij mee.

Zou jij de kleding van je moeder of zelfs van je oma dragen?

 

4 thoughts on “De kleding van je oma

 1. Ik zou het dragen als ik het kledingstuk leuk vind. Ook als een oudere generatie het draagt of gedragen zou hebben. Daar zou ik niet mee zitten. Tegenwoordig is het verschil ook niet meer zo groot als vroeger. Gewoon doen!

  Like

 2. Ja hoor, ik wel. Nu moet ik wel zeggen dat ik een moeder heb met een hele leuke en dure smaak, betere kwaliteit dan mijn eigen kleding. Helaas is mijn moeder ook een stuk slanker dan ik nu ben, dus zou het wel doen, maar in de praktijk gebeurt het dus niet.

  Like

  • Nee dan gaat die vlieger helaas niet op. Zelf geef ik ook weinig uit aan kleding. De kleding die ik heb gekregen valt voor mij ook in een andere prijs en kwaliteit dan ik zelf zou kopen. Voor mij heeft kleding blijkbaar niet zo’n hoge prioriteit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s