5-jarige kookt de maaltijd

Hulpvragen, dat vind ik echt ontzettend moeilijk. Soms ontkom ik er niet aan. Dan moet ik over mijn drempel heen en vraag ik om hulp. Afgelopen week had ik hele slechte dagen. Uitgerekend op die dagen had manlief 12-uurs diensten. Totaal niet handig en dat betekende dat ik hem dus niet om een helpende hand kon vragen.

Ik moest letterlijk een drempel over en vroeg of mijn schoonmoeder de jongens naar school kon brengen. Met alle liefde was haar antwoord! Dat voelt zo fijn. Echter gaf ze aan de jongens niet op te kunnen halen. Ik stuurde een kennis een berichtje of ze de jongens mee uit school wilde nemen. Ze woont een straat achter ons en haar dochter zit bij jongste in de klas. Natuurlijk! Was haar antwoord. Wat was ik dankbaar! Zonder de hulp had ik niet geweten hoe ik het had moeten regelen.

Savonds doemde het volgende probleem op. Namelijk de maaltijd bereiden. Hoewel oudste zoon opperde om dan maar een boterham te eten zei jongste nee mama ik kan wel koken! Gelukkig lag er nog een portie macaroni in de vriezer. Die haalde zoontje eruit en ontdooide en warmde die op in de magnetron (na diverse aanwijzingen van mij vanaf de bank).Zo ‘kookte’ mijn 5-jarige een heuse maaltijd. Ik ben super trots op mijn jongens. Hoe ze mee veren met de situatie en denken in oplossingen en daar dan ook nog naar handelen. Ja daar heb ik veel bewondering voor. Ik denk niet dat ik net zo gereageerd zou hebben toen ik 5 was.

Zie je jezelf als 5-jarige dit ook doen?

6 thoughts on “5-jarige kookt de maaltijd

  • Dankjewel voor je reactie. Helaas lijkt het wel of we van het ene (griep) virus naar de andere gaan. Knapt de een op is de ander weer ziek. Afgelopen week de kinderen voor de derde keer ziek sinds de kerst.

   Like

 1. Mezelf niet, nee. Maar ik denk dat Tobias dit wel zou kunnen. Hij is altijd heel erg enthousiast om overal mee te helpen en wil altijd weten hoe dingen werken., Dus ik denk dat ie het wel zou kunnen. Fijn dat je nog wat had voor in de magnetron, trouwens 🙂

  Like

  • Wij hebben eigenlijk altijd wel maaltijden in de vriezer. Mede doordat manlief ploegendienst loopt en regelmatig dus iets mee neemt naar zijn werk. Maar ook voor dit soort situaties die jammer genoeg wel vaker voorkomen.

   Like

 2. Lijkt me inderdaad heel moeilijk zulke dagen. En hulp vragen is inderdaad moeilijk, terwijl je het andersom heel graag wil geven. Daar denk ik dan soms maar aan als ik een hulpvraag heb, zelf zou ik het ook met alle liefde willen doen voor iemand anders!
  Jouw verhaal lezende denk ik er weer aan hoe belangrijk het is om voorzorgsmaatregelen te treffen op de goede dagen, zoals nu een maaltijd uit de vriezer kunnen halen. Lieve jongens, snap dat je heel trots op ze bent!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s