Update manlief

De afgelopen maanden heb ik een aantal keer over manlief geschreven. Over de veranderingen op zijn werk. Wel of niet naar school. Maar ook over zijn gezondheid. Vandaag geef ik jullie een update.

Laten we eerst beginnen met de update over zijn gezondheid. Vorige keer schreef ik over zijn hart dat er snachts regelmatig mee stopt. Het vervolg was het in kaart brengen van zijn slaap apneu. Inmiddels heeft hij een aantal afspraken gehad bij de longarts en heeft hij een slaaptest gehad. Met allemaal plakkers op zijn lichaam mocht hij een nachtje slapen zodat alles goed gerigistreed kon worden. Het is nog steeds wachten op deze uitslag. Eind februari weten wij meer. Aan de hand van deze uitslag kunnen ze een behandelplan opstellen. Meer nieuws hebben we dus eigenlijk nog niet.

Hoewel het op gebied van zijn gezondheid een beetje stil staat voor ons gevoel, gaat het op zijn werk in een sneltreinvaart. Na de beslissing dat hij toch de opleiding zou gaan volgen werd hij al snel in gepland voor de intrede toets. Dat is een toets om je niveau te bepalen. Dan kunnen ze zien of je geschikt bent, of je zo kunt instromen op de opleiding of dat je misschien bepaalde onderdelen moet voorschakelen. Er werden drie toetsen afgenomen een voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Manlief slaagde met vlag en wimpel voor natuurkunde. Had een voldoende voor wiskunde maar bakte niets van scheikunde. Hij kreeg het advies van de leraar om niet alleen scheikunde voor te schakelen maar ook wiskunde. Dit omdat wiskunde de basis is van veel aspecten die aanbod komen in de opleiding.

Na de toets werd manlief aangemeld voor het voorschakel traject. Wat als alles mee zit ongeveer een half jaar zal gaan duren. Bijna direct kreeg hij bericht dat hij deze week op school verwacht werd. Afgelopen maandag heeft manlief zijn eerste schooldag gehad. Ik moet zeggen dat het best pittig was. Niet alleen voor manlief die  zich smorgens vroeg om half 9 op school melde. Na een ochtend vol informatie en uren lang wiskunde vervolgde hij zijn weg naar zijn gewone werk dag. Manlief had middagdienst en stapte savonds kwart voor 11 binnen. Maar ook pittig voor ons. De zorg van de kindjes kwam de gehele dag op mijn schouders. Het is op zijn zachts gezegd wennen.

Tot zover de update. Als ik meer informatie heeft mbt zijn gezondheid zal ik uiteraard een update schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s