Eigen huis en haard is goud waard

Ik dacht altijd dat ik behoorlijk flexibel was. Dat ben ik ook wel. Ik neem de dagen zoals ze komen. Heb ik een goede dag dan verdeel ik de energie die ik heb over dingen die belangrijk zijn voor die dag. Heb ik een slechte dag schakel ik terug naar standje rust. Het is niet altijd even makkelijk maar over het algemeen accepteer ik het redelijk dat dit zo werkt voor mijn lichaam.

Thuis gaat dit prima en zelfs op vakantie lukt mij dit te accepteren. Dan hebben we immers zelf de keuze bewust gemaakt om ons huis te verlaten en dat we in een andere omgeving zijn. Als ik dan een slechte dag heb is dat jammer maar helaas. Het hele gezin is er op ingesteld dat het ook op vakantie soms anders loopt dan je hoopt en dat het per dag beoordelen is wat mogelijk is.

Nu ik ons huis onvrijwillig moest verlaten loop ik vast. Ik accepteer het helemaal niet. Ik heb er geen grip op. Ik ben boos en verdrietig en voel me vooral heel erg machteloos. Dat dit de situatie niet veranderd weet ik ook wel. Dat het niet bij draagt aan een oplossing weet ik ook. Ik weet ook dat die oplossing er misschien niet is de komende tijd. Deze flexibiliteit is echter hele andere koek.

Het brengt me in gedachte ook terug naar de tijd dat we voor ons gevoel weg werden gepest uit onze vorige woning. De geluidsoverlast die we daar bijna dagelijks ervaarde zorgde er voor dat we onze woning te koop zette en een enorme restschuld voor lief namen. Dat gevoel komt nu weer boven drijven. Wederom moeten wij onze woning uit door externe factoren. Ons huis onze thuis. Ja dat doet wel wat met een mens. Eigen huis en haard is goud waard, zo luid het spreek woord en het is o zo waar!

4 thoughts on “Eigen huis en haard is goud waard

  • Afgelopen nacht heb ik weer thuis geslapen. Hoewel ik niet meer zo benauwd ben heb ik nog wel een branderig gevoel in mijn longen. Dit neemt na enkele uren buitenshuis zijn weer af. Ik heb de goede hoop dat het de komende dagen steeds beter zal gaan.

   Like

 1. Dat is ook niet niks zeg! Geen wonder dat je hier moeite mee hebt. En dan kun je verstandelijk wel weten dat dit niets oplost, maar dat gevoel heeft even ruimte nodig om daarna te kunnen verminderen.

  Like

  • Het van me afschrijven doet al wonderen om het een plekje te kunnen geven. Dat het inmiddels beter gaat en ik weer thuis ben is natuurlijk helemaal fijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s