onze week

Na een druk en vreemd weekend stond er de maandag ook het nodige op de planning. Om te beginnen een berg was. Gedurende de dag draaide ik wat wasjes weg en dat ging allemaal prima. Ook hadden we een afspraak in de agenda staan met de dakkapel bouwers. Er zit een onderdeel nogal los die gaat klapperen als er veel wind op staar. Kan gebeuren natuurlijk. Toch moet het gemaakt worden ik moet er niet aan denken dat het los komt en bij iemand op zijn hoofd terecht komt. Wij wachten en wachten maar rond 4 uur was er nog steeds geen spoor te bekennen van de werkmannen. Manlief belde het bedrijf op en met schaamrood op de kaken moesten ze bekennen dat ze in een andere woonplaats bij een andere familie met de zelfde achternaam voor de deur hadden gestaan en vreemd genoeg niet werden binnen gelaten. Dat deze mensen ook niet wilde tekenen dat ze langs geweest waren vonden de mannen toch wel erg vreemd maar verdere actie werd niet ondernomen. Een nieuwe afspraak word wederom gemaakt 12 maart moet het dan gebeuren. 3 maal is scheepsrecht dus moet het goed komen.

Dinsdag, de kinderen hebben carnaval op school. De voorbereidingen hadden nogal wat voeten in aarde want oudste zoontje had bedacht dat hij wel als prinses naar school toe wilde. Nadat wij er zeker van waren dat hij het echt wilde zijn wij op zoek gegaan naar een jurk. Jammer genoeg konden wij deze nergens meer in zijn maat vinden. Nadat hij over de teleurstelling heen was zag hij een politiepak hangen wat hij wel aan wilde als pilotenpak. Nou helemaal prima. Kind blij dus wij blij. Ook vandaag stond er weer een afspraak in de agena met een werkman. Onze gasmeter die enige tijd geleden is vervangen blijkt een productie fout te bevatten en moet dus weer vervangen worden. De vorige monteur was hier echter uren mee bezig. Deze meneer zwaaide na 20 minuten al af. Fijn als het zo voorspoedig verloopt!

Woensdag, studiedag, kleurdag en zwemlesdag. Elke woensdag ochtend spreek ik af met een vriendin om samen te kleuren. De ene keer bij haar dan weer bij ons. We kletsen gezellig over technieken kleur materialen enz. Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers vermaken we ons dan prima. Als ik een keer moet afzeggen van wegen mijn ziek zijn is dat geen enkel probleem is dat een paar weken achter elkaar is dat ook goed. Het is zo fijn als die flexibiliteit er is in een vriendschap! Omdat de kinderen ook studiedag hadden dacht ik dat onze ochtend niet door zou gaan. Maar nee de jongens konden natuurlijk gezellig mee komen! Samen met haar dochter hebben de jongens zich prima vermaakt en de ochtend vloog dan ook voorbij. De middag stonden de zwemlessen weer op het programma. Oudste zoontje gaat als een speer. Jongste tja, die neemt zijn tijd. Ik vermoed dan ook dat de zwemlessen de komende tijd nog tot ons woensdagmiddag programma behoren.

Donderdag, voor manlief een zeer lange dag. In de ochtend werd hij weer voor wat lesuurtjes op school verwacht. Die lesuren zijn zelfstudie uren. Je gaat zitten aan een tafel maakt je opdrachten en zorgt dat je de minimale tijd aanwezig bent. Vanuit school moest hij gelijk weer door naar zijn werk. Wat er in resulteerde dat hij al smorgens om 8 uur de deur uit ging en pas savonds na 11 uur binnen stapte. Die schooldagen hakken er best wel in. Ik hoop dat we er onze draai wel in gaan vinden want dit zal de komende 3 jaar wekelijks aan de orde zijn.

Vrijdag, rustdag. Na de drukte van de week doopte ik de vrijdag om tot rust dag. Ik was dan ook niet meer vooruit te branden. Manlief ging echter smorgens in de tuin aan de slag. De tegels ‘even’ mosvrij maken met de hogedruk en de plantenbakken even na lopen. Zelf kroop ik op de bank onder een dekentje en keek de Netflix serie riverdale. Smiddags waren de kinderen vrij van school en vertrok manlief weer naar zijn werk. De hele middag heb ik eigenlijk niets gedaan. De kinderen speelde buiten en binnen en fladderde van het een naar het ander. Heerlijk.

Zaterdag. Vandaag we wachten op de tuinmannen die in de ochtend reparatiewerkzaamheden zullen komen uitvoeren. Al vanaf dat de tegels in de tuin zijn gelegd hebben wij last van roestvlekken en tegels die breken. Nu lijkt er dan eindelijk een oplossing te komen. Ook is er een deel van de gemetselde planten bak gescheurd. Stenen zijn gebroken en deze worden vervangen en de bak weer opgemetseld. Alhoewel we hadden afgesproken dat ze er om 8 uur zouden zijn is er nog geen spoor van ze te bekennen. We houden hoop het moet toch een keer volgens plan lopen…

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s