Mijn ochtend

Rond een uur of zes staat jongste naast mijn bed. Mama ik ben nu echt wakker mag ik gaan spelen? Nee, lieverd ga je bed maar weer in het is nog geen tijd. Enkele minuten later staat ook oudste naast me. Goedemorgen mama! Roept hij in alle vrolijkheid. Goedemorgen schat ga je bed maar weer in het is nog geen tijd, de wekker is nog niet gegaan. Aaaww mag ik dan niet gaan spelen? Nee want het is nog nacht. De ochtend begint als de wekker gaat. Zachtjes hoor ik de jongens tegen elkaar praten. Al snel word dat steeds luider. Ja, ze zijn wakker dat is wel duidelijk. Jongens, als jullie heel zachtjes kunnen doen mogen jullie wel alvast jullie kleren aan gaan doen en beneden een ontbijtje maken. Het is pas kwart over zes. Tja het is duidelijk op de vroege ochtend ben ik net een weekdier.

Zelf kruip ik nog even terug mijn warme bed in. Wat zijn de dekens toch heerlijk zacht. Naast me ligt manlief nog te snurken. Wat een luxe, ik realiseer me dat ik voorgaande jaren altijd tegelijk met de jongens op moest om ze te helpen. Nu kan ik echt blijven liggen tot de wekker gaat. 6,35 oudste staat naast me en vraag heel zachtjes of hij televisie mag kijken? Ik vraag hem of hij alle taakjes gedaan heeft. Ja, o nee mama ik moet mijn bril nog poetsen. Als je dat klaar hebt mag je wel even televisie kijken. 6.40 mijn wekker gaat. Toch besluit ik nog even op snooze te drukken. De kinderen doen echt hun best om zachtjes te zijn en ik hoor af en toe hoe ze elkaar helpen.

Als de wekker nogmaals gaat besluit ik om op te staan. Op mijn gemakje was ik me, poets ik mijn tanden, borstel ik mijn haren en kleed ik me aan. Even voor 7 stap ik de woonkamer in. Jongste zit keurig achter aan tafel zijn ontbijtje te eten en oudste kijkt een filmpje op televisie. Er heerst vooral veel rust. Ik zet een pot koffie en geef de kinderen een knuffel. De hond draalt om me heen en wil duidelijk graag een rondje om. Dus trek ik mijn schoenen en jas aan en ga met de hond aan de wandel. Ik stap naar buiten en voel de koude winter wind in mijn gezicht. Het is frisser dan ik dacht. Misschien komt dat omdat het niet meer zo donker is sterker nog het is al bijna licht buiten. Het is rustig op straat en ik hoor de vogels uit volle borst hun goedemorgen lied Tjielpen. Het voorjaar zit in de lucht. Tenminste dat wil ik graag geloven. De weersvoorspellingen vertellen me echter heel wat anders.

Na het rondje met de hond stap ik ons heerlijke warme huis weer binnen. De geur van verse koffie komt me tegemoet. Inmiddels is jongste zoontje ook klaar met zijn ontbijtje en zit naast oudste het filmpje te kijken. Ik maak de schoolbekers voor de kinderen en schenk een kop koffie voor mezelf in. Ik pak de iPad erbij en lees wat blogjes onder het genot van het kopje koffie. Boven hoor ik al wat gerommel. Manlief is ook wakker. De jongens krijgen van mij de opdracht om hun schooltas in te pakken. Dat doen ze maar al te graag omdat ze dan zelf een koekje mogen kiezen.

Als manlief beneden komt schenkt hij nog een kop koffie voor me in. We bespreken de plannen voor de ochtend. Oorspronkelijk zou hij naar school gaan maar door een grote storing staat alles vast op de weg richting school. Uren vast staan op de weg heeft hij geen zin in dus word zijn plan geweizigd en gaat thuis aan de slag. Ik help de jongens nog even met hun tanden poetsen en daarna is het alweer tijd om schoenen aan te trekken voor school.

Nadat we de jongens naar school hebben gebracht begint manlief aan zijn huiswerk. De rest van de ochtend vul ik met het schrijven van dit berichtje en wat huishoudelijke taakjes.

Hoe ziet jullie ochtend eruit?

 

 

6 thoughts on “Mijn ochtend

 1. leuk om te lezen! 🙂 mijn wekker gaat als ik niet om 7u begin met werken, om 6.45. als ik wel om 7u al opvangkindjes krijg om 6.30 valt mee dus. ik werk thuis als gastouder dus hoef alleen maar aan te kleden en haren te doen etc 😉 dochter is vaak rond 6u wakker maar die hoor ik al niet meer. pakt de tablet tot ze eruit moet. (sorry luie moeder, geen ochtendmens :p) zoontje is soms al wakker maar meestal moet ik hem wakker maken en dan komt hij tegen 7.15 er ook uit. dochter moet ook 7.15 aankleden van mij. beneden maak ik de schooltassen, ontbijt, kleed eventueel nog een opvangkindje aan en voorzie die ook van ontbijt. om 8u schoenen en jassen aan, tassen mee en met de bakfiets naar school. werk de meeste dagen wel, dus ook gewoon de ochtend werken. naar buiten, of binnen spelen. rond 10 u fruit en drinken, en om 11.30 weer naar school om de kids te halen,lunchen en weer brengen met de bakfiets

  Like

  • Ook leuk om jou reactie te lezen! Je bent er maar druk mee. ( met de opvang kindjes) het ge heen en weer naar school tussen de middag vind ik zelf altijd best een ding.

   Like

 2. Wat leuk om te lezen.
  Mijn wekker gaat om 6.45 en ik sta meteen op. Ik ga naar beneden en zet nescafe klaar voor man, zoon en mezelf. Dochter drinkt een beker chocomel. Daarna maak ik zoon wakker. Ik kleed me aan en maak me op. Daarna strijk ik een overhemd voor man. De koffie schenk ik op en drink die samen met zoon. Hij eet twee Wasa. Rond half acht breng ik zoon naar het station. Daarna maak ik dochter wakker. Man is ook wakker en samen ontbijten we met koffie en een gekookt eitje of kwark. rond 8.10 brengt man dochter naar school.
  Ik vertrek naar het werk en ben binnen een kwartier binnen op kantoor. Ik check mijn email en kijk op het lijstje wat te doen, ik maak dat altijd de dag ervoor zodat ik meteen kan starten. De waan van de dag erbij, koffie en een kletsje en de ochtend is om.

  Like

  • Dat is nog eens een gestroomlijnde ochtend! Fijn om de vorige dag al alles op orde te hebben zodat je smorgens gelijk aan de slag kunt gaan. Het werkt toch een stuk fijner als je, je plan al klaar hebt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s