Feest

Zaterdag was het de grote dag van zoontje. Bijna De hele nacht is hij wakker geweest. Om de paar minuten stond hij naast ons bed. Mama ik ben zo zenuwachtig! Mama ik heb kriebels in mijn buik. Mama, mama, mama! Helemaal hyper voor zijn verjaardag. Tegen vijf uur viel hij eindelijk in slaap. Om een uur of 7 was hij weer wakker. Hoog tijd voor cadeautjes op bed. Samen met oudste zongen we een verjaardagslied.

Aan oudste was het de eer om het eerste cadeautje te geven. Jongste had aan oudste een klein cadeautje gevraagd en aan ons een grote. Dat kwam mooi uit. Oudste gaf hem een pakje met een sleutelhanger met een sleutel er aan. Zoontje mocht dus opzoek naar zijn grote cadeau waar de sleutel bij hoorde. Een groot cadeau past immers niet in je bed. Vol verwachting stapte hij de woonkamer in, maar niets. Geen cadeau. Hoe kan dat nou? Nou, misschien moet je goed zoeken. Hij liep de keuken in en zag daar een kleed over iets. Yes, yes! Dat is een fiets, ik krijg een fiets. Nu hoef ik niet meer op de kabouterfiets! Zou je niet eens gaan kijken of er echt een fiets onder het kleed zit? Gelukkig het was echt een fiets!

Na de cadeaus was het tijd om ons aan te kleden, te ontbijten, de laatste dingen voor te bereiden en daarna om te wachten op de eerste visite. Stipt om 10 uur stonden schoonouders al voor de deur. Daarna was het een komen en gaan van visite tot savonds 8 uur.

Het was echt een soort van wisseling van de wacht. De ene visite er in de andere er weer uit. Daardoor hadden we wel fijn de tijd om met iedereen even bij te kletsen. Aan de andere kant hadden we daardoor geen enkel momentje van rust. Het was een leuke, gezellige maar zeer intensieve dag.

Wat is zoontje toch ontzettend verwend! En ik zelf ook. Omdat we geen cadeaus doen voor volwassene in de familie was ik totaal overdonderd. Iedereen was het er over eens dat je als je dertig word dat daar een cadeautje bij hoort. Zoontje heeft alles gekregen wat hij aan iedereen vroeg. Wat een bofkont! Met als nummer 1 een skateboard. Daar heeft hij vandaag de hele middag mee gespeeld.

5B293B96-C5A3-4086-A817-B93B21091A55

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s