Belastingaangifte

De maand maart is niet alleen de maand van verjaardagen maar ook van de belastingpapieren invullen.

Gisteravond had manlief het goede idee om alvast de papieren bij elkaar te zoeken. Toen de papieren bij elkaar op tafel lagen wilde hij meteen door pakken. Hoewel we meestal een afspraak maken met onze financiële adviseur wilde manlief nu wel eens zien hoever hij zelf zou komen. De juiste papieren had hij immers allemaal bij de hand. Zo moeilijk zou het toch niet zijn?

Stap voor stap vulde manlief alles in, ik controleerde de gegevens een extra keer en voor we het door hadden was het klaar. We keken elkaar aan en vroegen ons af of dit echt alles was. Niets vergeten? Nogmaals alles nalopen en verzenden maar.

Nu is het wachten tot de belastingdienst alles heeft verwerkt en ons het bedrag overmaakt. Laat die geld boot maar komen, wij zijn er klaar voor!

Hebben jullie de belastingaangifte al gedaan? Doe je het zelf of laat je het invullen?

 

 

 

 

6 thoughts on “Belastingaangifte

 1. Wat fijn dat jullie het al achter de rug hebben. Ik wilde het ook gelijk doen afgelopen weekend, maar toch niet aan toe gekomen. Wij doen het nu ook al een paar jaar zelf, met al die vooringevulde bedragen is het eigenlijk helemaal niet zo heel moeilijk. Het scheelt dat wij ook geen gekke dingen hebben, alleen een eigen huis, geen onderneming of iets dergelijks. Ook geen andere moeilijke aftrekposten, dat is dan weer jammer, haha!

  Like

  • Succes al vast met het invullen! Inderdaad het feit dat ze al een deel vooraf hebben ingevuld maakt het een stuk overzichtelijker. Wij hebben wel te maken met extra aftrekposten ivm arbeidsongeschiktheid, voedselallergieen, extra leningen ed. Toch sprak het voor zich waar we iets moesten invullen. Het was makkelijker dan we van te voren hadden ingeschat.

   Like

 2. Ja wij hebben het zaterdag gedaan en ik werd er zo blij van!! Het was 2x zoveel als verwacht, dus echt een enorme boost voor onze spaarrekening dit jaar. Kunnen we toch nog wat meer aflossen! Zo blij mee.

  Like

 3. ik laat t doen, maar vooral omdat ik eigenlijk te lui ben om naar de kvk te gaan (moet er een dag vrij voor nemen en dat kost ook geld, geen zin in nu t kantoor in dordrecht dicht is en ik naar rotterdam moet voor de kvk en gedoe :p ) dus ik laat t doen door een boekhouder die zakelijk aangifte kan doen zonder da tik een kvk nummer heb…
  alle papieren hiervoor zijn binnen sinds vorige week dus we kunnen het gaan versturen naar de boekhouder.hopelijk denk ik er deze week aan (ga meestal gelijk naar bed nadat de kids liggen.. dus moet er maar net aan denken, wil t wel even samen met man doen voor t geval ik dingen vergeet of misschien morgen toch maar ff doen overdag.. ben dan toch vrij..)

  Like

  • Het kan maar gedaan zijn. Wij kijken er altijd als een berg tegen op. En als het achter de rug is denken we, was dit alles? Blij ben ik dan ook dat we dit jaar direct door hebben gepakt. Succes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s