Hoeveel zijn wij waard?

Soms is het wel eens fijn om te kijken hoe we er voor staan. Wat zijn onze schulden? Hoe staat het met de hypotheek? Nog steeds onderwater? Of hebben we de voetjes al weer op het droge?

Om te beginnen kijk ik naar onze schulden last. Op dit moment staat er een bedrag open van 176.611 euro aan hypotheek. Daarbij hebben we een lening afgesloten voor  verbouwings werkzaamheden. Daar staat op dit moment nog een bedrag open van 12.327 euro. Bij elkaar opgesteld is 188.938 euro.

De WOZ waarde van onze woning is nu 177.000 euro. Als je dat vergelijkt met alleen het open staande hypotheek bedrag. Dan zijn we nu boven water. Onze woning is meer waard dan de openstaande hypotheek. Dat is een fijn gevoel. Echter hebben we ook te maken met een extra schuld. Waardoor we dus helaas in de min afsluiten. 188.938-177.00= 11.938 euro in de min.

Ik weet dat ik voor een juist beeld ook de waarde van de auto en onze andere persoonlijke bezittingen zou moeten mee nemen. En niet te vergeten ons spaargeld toch laat ik dat deze keer buiten beschouwing. Want ik vind het erg lastig in te schatten wat alles waard is. Daarbij komt dat veel dingen afhankelijk zijn van wat een ander er voor zou willen betalen. Voor ons zou iets veel meer waard kunnen zijn dan voor een ander. Dat is de reden waarom ik er voor kies om het niet mee te nemen in mijn berekening.

Over het algemeen ben ik erg tevreden over hoe we er voor staan.  We hebben nog steeds de wens om dit jaar de lening van het verbouwen af te lossen. Als dat ons lukt dan kunnen we 2018 afsluiten in de groene cijfers.

2 thoughts on “Hoeveel zijn wij waard?

  1. ik hou dit sinds kort ook bij in excel. reken idd ook met de woz waarde (ook al is de taxatiewaarde van 2 jaar geleden hoger, ik wil mezelf niet rijk rekenen… :p) we hebben aardig wat spaargeld, een kleine schuld nog bij DUO en de woz waarde is nu al hoger dan de hypotheek 😀 voelt erg goed!
    andere bezittingen reken ik ook niet mee idd (auto, inboedel etc) te veel gedoe en we staan zo ook al in de plus 😉 heel erg blij mee en leuk om bij te houden en te zien groeien!!
    (woz waarde 230.000 hypotheek 221.000 😀 )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s