Kinderfeestje

Vanaf 6 jaar mogen de jongens een kinderfeestje geven. Het eerste feestje wat wij gaven voor oudste was bij ons thuis. We begonnen met het versieren van cakejes daarna deden we diverse spelletjes (in huis omdat het slecht weer was) en sloten het feestje af met het eten van frietjes. Energie technisch hakte het thuis feestje er bij mij enorm in. Daar had ik me flink op verkeken. De voorbereidingen, het feestje zelf en tot slot het opruimen en schoonmaken. Afgelopen november werd zoontje 7 en nog steeds had hij zijn feestje niet gehad. Inmiddels is jongste zoontje ook jarig geweest en 6 geworden waardoor ook hij een kinderfeestje mag geven.

Een thuis feestje zag ik deze keer niet zitten en in overleg met manlief besloten we dat we beide feestjes tegelijk zouden geven. Op een middag en dan ergens naar toe. Beide zoontjes mochten 4 kindjes kiezen. Bij elkaar gaan we dus met 10 kindjes op stap. Maar hoe krijg je die kindjes dan op locatie. Na wat brainstormen waren we het er al snel over eens dat we de kinderen op locatie laten brengen en ophalen door de ouders.

Dan nog het dillema wat zullen we gaan doen? Beide jongens vinden het super leuk om films te kijken. Zou een bioscoop feestje wat zijn? Na wat wikken en wegen besloten we dat ze daar eigenlijk nog wat te jong voor zijn. Hoewel we weten dat de jongens goed stil kunnen zitten weten we ook dat ze graag bepaalde kindjes willen uitnodigen die erg doenig zijn. Het is fijn als ze hun energie dan ook kwijt kunnen.

Een binnenspeeltuin dan misschien? Hier in de buurt zit een indoor speelhal. Daar worden wel vaker kinderfeestjes gegeven. Manlief besloot de vestiging op te bellen en te vragen naar de mogelijkheden. We prikte een datum en reserveerde. Een kinderfeestje, zonder taart maar wel onbeperkt limonade en spelen, frietjes met een snack en tot slot een traktatie zakje mee naar huis. Voor dit alles word slechts een prijs berekend van 12 euro per kindje.  Slechts, tja. Het is heel wat duurder dan een feestje thuis. Daarin tegen hebben we thuis de rotzooi niet. Vermaken de kinderen zich hopelijk prima en kunnen we zelf rustig een kop koffie drinken, kleuren, huiswerk maken, een boek lezen, wat werken op de laptop of noem maar op.

De uitnodigen brachten we langs waarop duidelijk het adres vermeld stond van de locatie. Al snel kregen we de ene vraag naar de andere of er een mogelijkheid was dat we kindjes konden ophalen van de bso, van thuis, mee uit school een broodje konden eten bij ons etc. De vragen overvielen mij en ik gaf aan dat ik er later op terug zou komen.

Hoe langer ik er overnadacht hoe meer ik bij mijn standpunt wilde blijven. Met een twingo is het nu eenmaal niet zo makkelijk om een aantal extra kindjes mee te nemen. Zelf gaan fietsen is voor mij simpel weg geen optie. Manlief een aantal keer open neer laten rijden dan? Nee, dat is ook niet handig. Iemand anders vragen of die voor ons kindjes heen en weer konden rijden. In mijn hoofd passeerde er diverse opties of mogelijkheden. Tot manlief mij er op attendeerde dat ze ons vroegen of het mogelijk is, gewoon een nee is natuurlijk ook een optie. Waarom moeten we van hun probleem ons probleem maken? Dat inzicht zette mij aan het denken. Het is natuurlijk ook zo. Ik besloot om degene een berichtje terug te sturen dat het helaas niet mogelijk is. Punt. Gelijk voelde ik me ook ergens schuldig. Want wat nou als het vriendje of vriendinnetje daardoor niet op het feestje kan komen. Dat zou ik jammer vinden voor zoontje. Gelukkig ontvingen wij al snel een berichtje over een vriendje dat het op een andere manier geregeld is. Een ander kindje kan met iemand anders mee die ook is uitgenodigd en zo hadden er al twee een oplossing gevonden buiten ons om. Op het moment van het feestje bleek dat ook het laatste kindje aanwezig kon zijn. Die werd door een buurman afgezet op locatie.

De jongens hebben een top feestje gehad. Ze konden naar hartelust spelen. Alle kindjes waren aanwezig die ze hadden uitgenodigd. Wat super leuk en gezellig was. Hoewel we helemaal gebroken waren aan het einde van de dag. Beviel het ons zeer goed. Het is zeker voor herhalingvatbaar.

Hoe vieren jullie kinderfeestjes?

 

 

8 thoughts on “Kinderfeestje

 1. mn man trekt de drukte thuis niet en ik trek dat ook niet in mn eentje denk ik :p dus bewust ergens anders. het eerstje feestje van dochter vierde we in t biesbosch.. hut bouwen, speeltuin, zelf lekkers mee, en 20 graden (en dat in de herstvakantie!) en zon!! 😀 zoontje wou maar 1 kindje uitnodigen toen hij 5 werd.. we zijn dus maar naar plaswijck gegaan (wij een abbo dus alleen kaartje voor t meisje en daar gegeten. normaal eigen eten mee, maar zo toch een feest gevoel) nu leert hij langzaam wat een kinderfeestje is en leert de kindjes in zn klas beter kennen dus wil hij meer kindjes uitnodigen. nog geen idee wat we gaan doen. twijfel over thuis vieren met hem. heel ander kind dan de oudste die thuis erg dominant zal zijn 😉 we hebben een kelder voor mn opvang en voor en achter genoeg ruime.. maar we zien nog wel. als we ergens heen gaan, rijden we meestal zelf (lenen dan auto van mn schoonmoeder zo hebben we 2 autos’) met dochters feestjes zijn we een x wezen zwemmen en een x gaan midgetgolven, glow in the dark.

  Like

  • Midgetgolven en zwemmen klinken als super leuke kinderfeestjes. Houd je bij het uitnodigen van de kindjes er dan rekening mee dat iedereen zijn zwemdiploma heeft? Of zwem je dan samen met de kindjes zonder diploma?

   Like

 2. Ik heb een tweeling, dus ben in de luxe positie dat ik hun feestjes altijd samen kan vieren, ook al zitten ze op verschillende scholen en hebben ze dus andere vriendjes.
  Ik heb 1 x een poging gedaan om het thuis te vieren, maar toen kon ik de taart van de muur af krabben. Sindsdien vieren we het van A-Z buiten de deur. € 12 per kind valt nog erg mee. Wij zijn gemiddeld € 20 per kind kwijt.
  Mijn mannen zijn net 11 geworden, dus godzijdank nog maar 1 x een kinderfeestje te gaan, want man, man, man, wat ben ik altijd blij als het er weer op zit.

  Like

  • Vooral het gevoel er weer vanaf te zijn is herkenbaar. Aan de andere kant de kinderen genieten er wel enorm van. 20 euro per kindje is best pittig. Wat doen jullie dan zoal?

   Like

 3. Meestal doen we het half thuis en half buiten de deur.
  Bij het laatste feestje van dochter, hebben we de kinderen opgehaald na schooltijd (14.00 continu rooster) en na een koek en pakje sap in de auto naar Jumpxl en twee uur springen (was een actie, 2e uur gratis). Daarna naar KFC en lekker wat eten (dat mocht omdat het de laatste verjaardag op de basisschool was). Daarna naar ons huis. Cadeautjes uitpakken en een film kijken. Om 20.00 uur de kinderen thuisgebracht. Er waren 5 meisjes. We hebben twee auto’s.
  Volgende maand dan is ze weer jarig en dan gaat ze met 3 vriendinnen naar Jumpxl en daarna een high tea thuis. Zoon gaf nooit zo om feestjes dus met hem gingen we altijd naar een wok restaurant (zonder zus,)

  Like

 4. Ook hier de feestjes half thuis, half op locatie. Heb het een aantal keer thuis gedaan,maar ben niet creatief genoeg daarin, vond het geen succes. Daarbij heb ik 2 jongens die erg doenig waren (zijn nu 19 en 17), dus wij deden het volgende: kinderen vanuit school meenemen (op loopafstand) of laten brengen (1 kind op speciaal onderwijs, dat was niet op loopafstand), taart en kadootjes verstoppen en vinden thuis. Daarna de auto’s in (wij konden altijd wel een tweede auto regelen) en naar de bowlingbaan in het dorp verderop. Na het uurtje bowlen stond de patat al klaar en daarna of thuis brengen of thuis op laten halen. Toen we dat eenmaal een keer gedaan hadden, hebben we voor beide jongens niet meer anders gedaan. Trouwens, dat wilden ze zelf ook niet, veel te leuk vonden ze het zo!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s