Spijbelen

Gister kregen wij een berichtje van school dat er weer geen inval beschikbaar is en dat de kinderen van de desbetreffende klas thuis moesten blijven. Deze keer was het voor jongste zoontje. Aangezien manlief ook vrij was van zijn werk ben ik naar de leerkracht van oudste gestapt of we die ook thuis mochten houden. De leerkracht kon daar geen uitspraak over doen. Die verwees me door naar de directie.

Ik vertelde dat we het berichtje hadden gekregen over het feit dat er geen invalkracht beschikbaar is en dat het een vervelende situatie is. Ja dat werd beaamd. Echter nu wil het toeval dat manlief ook een dag vrij is en dat we van de gelegenheid gebruik willen maken om met het gezin een dag op stap te gaan. Een leuk idee, echter dan willen we dus ook een dag vrij voor oudste zoontje. Tot mijn verbazing was dit geen enkel probleem en werd ons heel veel plezier toegewenst.

Zo stond er vandaag een dagje geoorloofd spijbelen op de agenda. Maar wat voor leuks zullen we dan gaan doen? Wat wij ook belangrijk vonden aan het uitje was dat de jongens er iets van op moesten steken. Het was anders ook een schooldag geweest. Ik bekeek de lijst met uitjes die op ons wensenlijstje stonden en mijn oog viel op NEMO. Dat voldeed precies aan mijn criteria voor de dag.

Smorgens smeerde ik boterhammen voor de jongens en vulde de schoolbekers van de kinderen met smoothie voor manlief en mezelf. We namen voor ieder een flesje water mee. De auto kreeg een slok bij het tankstation en zo waren we er allemaal klaar voor.

Al eerder had ik samen met manlief het idee laten passeren om een museumjaarkaart aan te schaffen. Bij de kassa van NEMO bleek dat we deze daar konden kopen. Daar hoefde wij dan ook niet lang over na te denken en zeiden in koor ja doe die dan maar voor het gezin.

In de aankomsthal kun je, je spullen in een kluisje doen zodat je niet de hele dag met een zware tas, warme jas oid hoeft rond te wandelen. Daarbij heb je gelijk je handen vrij om de proefjes te doen.

In NEMO werden we onder gedompeld in de wetenschap. We deden er verschillende proefjes. We leerden van alles. De jongens keken hun ogen uit. De uren vlogen voorbij. Rond lunch tijd gingen we richting het kluisje en aten daar de lunch op een trap. De jongens hadden amper tijd om te eten. Ze kletsten honderd uit tegen elkaar. Had je dit gezien dat was zo gaaf. Ja en die vond ik echt zo leuk! Na de lunch liepen we nog even rond. De kinderen vermaakte zich er uitstekend met het bouwen van een dam, het schoonmaken van regenwater naar drinkwater. Rond half 2 merkte ik aan mezelf dat de koek ( meer dan) op was. Tijd om naar huis te gaan.

De jongens vonden het jammer. Ze waren eigenlijk nog niet uitgekeken en ontdekt. Met de belofte dat we nog een keer terug zouden gaan, gingen we richting huis. We hadden de toeristische route. Blijkbaar was onze straatnaam ook in Amsterdam en bracht ons navigatiesysteem ons midden in hartje Amsterdam. Wat een drukte en chaos is het daar toch. Gelukkig zagen we een herkenningspunt en reden zonder navigatie Amsterdam uit. Eenmaal op de ring stelde ik de navigatie opnieuw in en konden we zonder al te veel problemen op huis aan.

Thuis zette ik een pot koffie terwijl manlief de honden uit liet. (Inderdaad meervoud want we hebben logee deze week). Omdat ik toch een stuk vermoeider was dan ik eigenlijk toe wilde geven, was ik erg blij met het voorstel van manlief om op bed een film te kijken. Als gezin plofte we op bed. Ik dronk met manlief een kop koffie. Al snel daarna viel ik in slaap. Ik werd pas even na 5 wakker. Hoogtijd om te gaan koken. Ik maakte een simpele pasta saus van ui, champignon, tomaten, knoflook en kruiden en kookte macaroni. Na het eten kroop ik wederom m’n bed in. Daar schreef ik dit bericht terwijl manlief weer een filmpje in elkaar knutselde voor jullie.

Het was een zeer geslaagde spijbeldag.

3 thoughts on “Spijbelen

 1. Gaaf hè Nemo. Jullie hadden geluk dat jullie op een gewone dag zijn geweest. Meestal is het stervensdruk en kan je gewoon niet bij de leuke dingen komen .fr

  Like

 2. Wij wonen naast Amsterdam en zijn ook heel vaak met de kinderen naar Nemo geweest. Ze gingen ook met de BSO etc. Het is voor wat grotere kinderen ook nog heel leuk. We gaan wel altijd met de trein, want de parkeerkosten vind ik niet grappig meer in Amsterdam.
  Wat ook echt een aanrader is, is het scheepvaartmuseum. Wellicht zijn jullie er ook al geweest.

  Like

 3. Wat een leuk museum (en een leuk filmpje).
  Fijn dat jullie op een normale doordeweekse dag heen konden, dan is het niet zo druk.
  Heel leerzaam lijkt me 🙂
  Grtjs, Astrid C.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s