Aflossingen en klussen

Grote plannen hadden we aan het begin van het jaar. De lening zouden we dit jaar wel even gaan aflossen. De eerste extra aflossing was geen probleem en de tweede verliep ook nog voorspoedig. Alleen daarna werd ons duidelijk dat we het doel moesten gaan verleggen.

We wisten dat de dakpannen slecht waren. Regelmatig moest manlief het dak op om pannen te vervangen. Maar toen er ondanks het regelmatig controleren bleek dat er water in de lamp op zolder stond werd het vervangen van de dakpannen een grote prioriteit.

Voordat de dakpannen daadwerkelijk vervangen konden worden stond er eerst nog een andere klus op de agenda die gedaan moest worden. Namelijk nieuwe dakgoten. Een klus waar het hele huizen blok voor het mooie aan mee moest doen. Gelukkig zag iedereen ( ook de huurbaas van 2 woningen in het blok) hier de noodzaak van in. Omdat wij helaas geen standaard maat goot hebben was het een prijzige aangelegenheid. Gelukkig kon manlief een prima deal sluiten waar iedereen mee akkoord ging. In mei werd er twee dagen hard gewerkt door de klusmannen en het resultaat mag er wezen.

5CD09C53-1A12-4FFC-949E-EF9CFEDE9B15

Voor de dakpannen vroegen we uiteraard verschillende offertes aan. De prijzen liepen erg uit een. Tussen de voordeligste en de duurste zat een ruime 3000 euro. Alle gaven ze echter in maart al aan pas na de bouwvak tijd te hebben omdat het loei druk is. Er was een bedrijf waarbij ze wel een gaatje hadden nog voor de bouwvak. Mits de dakgoot voor die tijd vervangen zou kunnen worden. Na het vervangen van de goot namen we contact met ze op om te vermelden dat de afgesproken datum gewoon door kon gaan. Echter was er bij hun het een en ander tussen gekomen en zagen wij de bui al hangen dat we nog enkele maanden zouden moeten wachten. Gelukkig kon er wat heen en weer geschoven worden in hun planning en onze klus er tussen gezet worden.

27E48250-DC85-41C0-BB0E-B260235651FC

Gister werden de dakpannen geleverd en savonds werd de steiger al neer gezet. Vanmorgen om half 7 kwamen ze voor rijden en werden de werkzaamheden gestart. Het resultaat zal ik jullie uiteraard later laten zien zodra het klaar is.

ED106CE9-C726-474F-A938-6FF89FFF88B4

Extra aflossen zit er door al het geklus dus niet in. Echter staat het niet helemaal stil. De standaard maand aflossingen lopen gewoon door. Het gaat alleen minder snel dan waar we op gehoopt hadden.

 

 

4 thoughts on “Aflossingen en klussen

 1. Ach.. je investeert weer in je huis. Anders zou je het misschien omgedraaid hebben. Nu hoef je dit volgens jaar niet meer te vervangen en kan je het geld wat je dan ‘overhoud’ gebruiken voor het aflossen!

  Like

 2. Los je al wel maandelijks een bedrag af? Verplicht of extra?

  Misschien kun je kiezen voor ‘extraatjes’ Aflossen? Marktplaatsverkopen, euroclix verdiensten, andere extras?

  Like

  • We lossen inderdaad maandelijks een vast bedrag af. Extra aflossen zit er nu niet in. We gaan na deze klus eerst de buffer weer op spek brengen, helaas was het niet alleen het dak wat vroeg om vernieuwing. We hadden enkele reparaties aan de auto, de dakgoot, een nieuwe wasmachine, een nieuw bed voor oudste etc.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s