Klusflow

Op het moment zit manlief in een klus flow. Dat betekent dat ik op het moment hoofdassistente ben van de man met de goude handjes. Ik zorg dat er altijd verse koffie beschikbaar is of een verfrissend glas water. Geef de gereedschappen aan. Zorg voor een portie kritiek als ik denk dat het anders of beter kan. Daardoor staan andere dingen op een laag pitje. Zoals het schrijven van berichtjes. Want hoewel manlief al het zware werk doet. Ervaar ook ik enorme (spier)pijnen. En ben ik blij met de momenten dat ik plat kan.

Wat heeft manlief dan zoal gedaan de laatste weken?

 

Hij maakte een buitenkraantje in de voortuin. Met de warme en droge dagen zoals we nu hebben is de regenton na 4 dagen al leeg. Het steeds heen en weer lopen met gieters water was voor mij geen doen. Ik ben dan ook super blij dat ik nu de tuinslang kan aansluiten en de plantjes kan voorzien van een slok water.

Manlief verving de velgen van zijn eigen fiets zodat hij ook een keer mee kan deze zomer op een fietstochtje. Kreeg ik nieuwe bandjes om mijn velgen omdat er bijna geen profiel meer opzat en ze vol met crackelee zaten. Door het vervangen Kwam manlief tot de ontdekking dat mijn handrem aanliep waardoor ik altijd met veel weerstand gefietst heb. En ik maar denken dat het kwam door een gebrek aan spierkracht in mijn benen. Mijn fiets, fietst weer als een zonnetje!

Na een ritje met de auto merkte manlief dat er iets niet helemaal in orde was. Het bleek de fuseekogel te zijn. De garage vraagt voor het vervangen de hoofdprijs dus besloot manlief dat hij het zelf zou doen. Hij bekeek wat filmpjes op internet en ging aan de slag. Enkelen uren later was de klus geklaard. Precies op tijd want de auto was weer toe aan een apk keuring. Helaas kwam de auto niet door de keuring heen. De ruitenwissers moesten vervangen worden en ook de veering bleek versleten. We gaven akkoord voor de reparatie en dezelfde middag konden we de auto weer goedgekeurd ophalen.

In de achtertuin werden er muurtjes afgebroken. En kregen we eindelijk akkoord van de buren om de nieuwe schutting op 1 meter 90 te plaatsen. Inplaats van 1meter 60. Ik kijk nu al uit wat een rust dat zal geven als ik in de achtertuin zit. Hoe aardig de buren ook zijn, heb ik niet altijd de energie en behoefte om een gesprekje met ze te voeren. De ene kant is al klaar en heb ik samen met manlief voorzien van bakken met fleurige bloemetjes. Aan de andere kant word nu heel hard gewerkt. ( terwijl ik dit berichtje type).

 

Tussen al dat klussen door haalde manlief ook nog “even” zijn wiskunde toets waar hij 5 maanden druk voor aan het studeren is geweest. ( ik ben echt super trots op hem!) Na de zomervakantie begint hij aan scheikunde als hij die gehaald heeft zal zijn opleiding pas echt van start gaan.

Stiekem hoop ik dat manlief na al dit geklus even de rust kan vinden om niets te doen. Maar hem kennende zal hij wel weer een nieuw projectje bedenken. Tot zo ver deze update.

 

4 thoughts on “Klusflow

 1. Lekker toch zo’n flow! Mijn man is na 1 dag klussen er altijd weer helemaal klaar mee, terwijl ik juist graag aan een volgend project begin. Zaak om alles op 1 dag te plannen dus 😉

  Like

  • Ik ben bang dat er niet genoeg uren in een dag zitten om alle klussen op 1 dag te doen. (Die er op ons lijstje staan.) manlief heeft simpel weg geen rust in z’n kont. Als hij thuis niet aan de klus is, is hij ergens anders wel bezig. Ach soms zou ik willen dat hij gewoon een paar dagen niets doet. Maar inderdaad liever zo dan dat ik hem aan zou moeten sporen om klussen op te pakken.

   Like

 2. Zo, wat hebben jullie al een hoop mooie dingen kunnen doen met jullie huis en tuin. Super zeg, zo’n eigen Bob de Bouwer! En ik vind dat als je het zelf doet (lees: als mijn man iets zelf doet) het een stukje netter gedaan wordt als door iemand anders.
  Wij hebben net de badkamer laten doen, het is op een paar kleine dingen na, klaar. Maar we zagen toch een paar dingen die wij minder netjes vonden. Ik weet dat als mijn man het zelf had gedaan, dat het niet gebeurd was! Maar ja, die had geen zin in deze grote klus, wat ik ook snap. Voorlopig geen andere mensen meer aan ons huis, dat weten we wel!
  Geniet van je nieuwe dak en heerlijke rustige tuin 🙂 En kom lekker even bij…

  Like

  • Haha, elk nadeel heeft een voordeel. Mijn man zegt altijd dat hij slecht kan klussen maar goed geld man verdienen 😉 Gelukkig is mijn vader een klusser en schakel ik hem soms in. Heel blij mee altijd!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s