Zomervakantie!

Het is zover de kinderen hebben zomervakantie! Ze zijn er heel erg aan toe. Gewoon even niets moeten. De afgelopen week was het huilen en piepen op niets af. Dit jaar is de vakantie toch wel heel speciaal. Manlief heeft voor het eerst in 12,5 jaar ook vakantie in de zomer. De laatste 3 weken van de vakantie van de kinderen zal hij ook thuis zijn.

We hebben al allerlei leuke uitjes bedacht en in de agenda gezet. Mocht ik me een dag niet goed genoeg voelen zullen we daar natuurlijk de agenda op aanpassen. Zoals het er nu uitziet en ik kan inschatten hebben we de dagjes weg prima verdeeld over de vakantie.

We hebben geen vakantie geboekt en blijven voornamelijk in en rondom huis. Ik vind het een heerlijk vooruitzicht. Omdat we thuis blijven deed zich de mogelijkheid voor dat oudste zoontje mee kan doen met de zomerzwemlessen. Nu is het zo dat voor het B en C diploma zwemmen de zwemtarieven gelijk zijn tijdens het zomerzwemmen. We betalen dus net zoveel als normaal. Het grote voordeel is dat de groepjes nu geen 12 maar maximaal 6 kindjes hebben. We konden hem maximaal 2x in de week inschrijven. En dat hebben we dus ook gedaan.

Jongste zoontje heb ik niet opgegeven voor het zomerzwemmen. Hij heeft nog les voor zijn A diploma en daar hebben wij een pakket voor gekocht. De lessen voor het zomerzwemmen vallen buiten het pakket en in een ander tarief waardoor we dan 50,70 euro per 4 lessen zouden moeten betalen. Buiten dat ik het een dure aangelegenheid vind heb ik geen zin om me nog meer dagen in de week vast te leggen aan zwemlessen.

Traditie getrouw bakte manlief tussen de middag pannenkoeken buiten op de bbq. Terwijl ik de kinderen uit school haalde bereide manlief alles voor. Onderweg naar huis roken de kinderen het al. Mama het ruikt naar pannenkoeken, speciale papa pannenkoeken. Doordat manlief er altijd een snuf kaneel door doet ruiken ze al op afstand dat het inderdaad voor hun is. Het was echt een feestmaal!

En nu ga ik lekker genieten van het zonnetje, in de achtertuin in alle rust, met een splinter nieuwe schutting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s