Warm

De eerste week van de zomervakantie is al weer achter de rug. Wat was die week toch warm of nee, beter gezegd het was heet! Als een herfst persoon vond ik het een straf. Genieten van die warmte lukt me dan ook niet zo goed. Het eerste uitje wat er in de agenda stond hebben we aan ons voorbij laten gaan. Met deze hoge tempraturen maak ik mezelf en de kinderen niet blij met een uitstapje. De jongens wilde veel liever in het zwembad in de achtertuin.

We hadden ook een bezoekje aan vrienden in de agenda staan. De dag voor de afspraak kregen we foto’s toegezonden van een prachtig zwembad wat ze hadden opgezet. Met de uitnodig om onze zwemkleding mee te nemen zodat we tijdens het bijkletsen af en toe konden afkoelen. Een super leuk idee natuurlijk. Het idee was goed alleen liep het helaas anders. Onze vriendin is in verwachting en de combinatie zwangerschap en warmte verliep niet geheel vlekkenloos. Ze mochten zich dan ook midden in de nacht melden in het ziekenhuis. Gelukkig niets ernstigs maar voldoende reden om het bezoekje niet door te laten gaan. Jammer maar helaas.

Om de warmte te ontlopen hadden we bedacht dat we misschien wel een bezoekje konden brengen aan het landgoed hoenderdaal. We hebben immers een jaarkaart en het landgoed ligt verscholen tussen de bomen. In gedachte zou het door de schaduw een stuk koeler zijn dan ergens anders. Tja, verkeerd gedacht dus. Het was er net zo warm en benauwd als elders. De dieren lagen allemaal verscholen. En wij waren bijna de enige bezoekers. We waren dan ook blij toen we terug de auto in stapte, de airco in.

De vlag ging nog net niet uit toen er aan het einde van de week de eerste druppels regen uit de lucht vielen. Er een koele wind ging waaien en de tempraturen iets omlaag gingen. Het was een stuk beter te doen. Tussen de buitjes door besloten we dan ook om op de fiets te stappen. Zonder doel of plan gewoon een rondje fietsen in de omgeving en dan richting huis als de koek op raakt. Wat een genot. Heerlijk in de buitenlucht, de frisse wind door je haren. Het samen zijn, genieten van de omgeving. Het ging goed, ruim voor dat mijn koek op was waren we al weer thuis. De rest van de middag heb ik heerlijk op de bank gehangen en het nieuwe seizoen van orange is the new black gebingewatcht op Netflix. De kindjes vermaakte zich de rest van de middag opperstbest in de speeltuin om de hoek. Die geheel vernieuwd is de week voor de vakantie.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Al met al was het een prima eerste zomervakantie week. Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s