Afzwemmen

In de zomervakantie heeft oudste zoontje twee maal per week zwemlessen gehad. We hoopte dat hij daardoor na de vakantie zou kunnen afzwemmen voor zijn B diploma. Hij kreeg voor de vakantie namelijk zwemles op vrijdagmiddag. Na de vakantie moet hij op vrijdag middag naar school. Hij kan zich simpel weg niet door tweedelen.

Na een paar lessen merkte we al dat het zwemmen hem een stuk beter afging in de vakantie dan na een schooldag. De 4e les van de vakantie had hij overal groene smileys voor op het duiken na. We hadden een kort gesprekje met de juf en ze vertelde ons dat ze hem echt niet zouden laten zakken op het duiken. Omdat we hem voor 12 lessen hadden op gegeven kreeg hij zijn nog afzwemkaartje niet. Steeds meer en meer kindjes kregen een kaartje. Zoontje was daar regelmatig teleurgesteld over. Toch bleef hij vol goede moed zijn best doen, elke les weer. Zijn duik techniek veranderde niet helaas. Toch kreeg hij de 11e les eindelijk zijn afzwemkaartje. Toen we bij de receptie de formulieren invulde voor het afzwemmen zei de vrouw achter de balie dat ze beter pas de les erna een kaartje hadden kunnen geven omdat we de b les wel moeten betalen maar dat hij er niet meer heen hoeft. Aangezien we er wel voor betalen vertelde ik vriendelijk dat zoontje gewoon op de zwemles zou verschijnen. Ja oké, nou dan zien we hem nog een keer om te oefenen.

Manlief en ik baalde wel van die opmerking. Voor de vakantie was ons namelijk beloofd dat als hij zijn afzwemkaartje zou halen hij door kon stromen in de C zwemlessen. Nu hebben ze alle kindjes pas de laatste les ( waar ze zich voor opgegeven hebben) in de vakantie hun afzwemkaartjes gegeven. Ze hebben voor mijn gevoel tijd gerekt. Daardoor betaalde we veel meer lessen dan nodig was. Duidelijk een leerpunt voor ons, als jongste volgend jaar voor de zelfde keuze staat om te gaan vakantie zwemmen zullen we hem eenmaal in de week inschrijven.

Vandaag is de grote dag voor oudste. Vanmiddag mag hij afzwemmen voor zijn B diploma. Ik merk dat hij erg gespannen is. Zoontje klaagt over buikpijn en zich niet lekker voelen. Ik hoop dat hij op school wat afleiding zal hebben. Ook deze keer is het de opa’s en oma’s gelukt om vrij te krijgen van het werk om er bij te kunnen zijn. We gaan er een gezellige middag van maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s