De beste verstopplek

Regelmatig verrast manlief mij met dingen. Een bos bloemen, een kleurboek een set potloden, die super gave tas, een dagje weg voor twee. De voorbereidingen probeert hij altijd in het geheim te doen. Meer dan eens verspreekt hij zich, komt er een verzend bevestiging in de verkeerde inbox in de mail. Onderschep ik per ongeluk de post of vind ik een pakje in de kledingkast tijdens het op ruimen van de was of noem maar op. Kom ik er een keer niet achter wat hij in zijn schild voert dan kan hij het echt niet langer voor zichhouden en verteld hij het wel. Echt als een complete verrassing komt het meestal niet. Dat is niet erg want eigenlijk houd ik helemaal niet van verrassingen. Ik heb graag de controle over dingen en wil precies weten hoe of de wat. Toch is het manlief in de vakantie gelukt om mij te verassen.

Al ruim een jaar is het bekend dat een vooraanstaand potloodmerk een nieuwe lijn potloden zou uitbrengen. Het neusje van de zalm. Al die tijd houd ik de ontwikkelingen mbt dat potlood in de gaten. Regelmatig kijk ik of er al iets bekend is over de lanceer datum, of er reviews te vinden zijn, foto’s etc. In het begin van de zomervakantie werden de potloden in het buitenland gelanceerd. De verkoop gestart. In Nederland zijn ze echter nog niet te verkrijgen. We bezochten wat ‘art’ winkels maar nee, helaas ze waren zelfs nog niet op de hoogte van de nieuwe potloden. Manlief heeft daar met een stalen gezicht rond gewandeld want hij had de potloden allang besteld in het buitenland. In de vakantie werden ze geleverd op een moment dat ik een boodschapje aan het doen was. Hij heeft de nieuwe set verstopt op een briljante plek. De dagen gingen voorbij en manlief zat op hete kolen. De woorden Brande op zijn lippen maar hij zei niets.

Hij had de potloden namelijk in mijn atelier gelegd. Boven op mijn andere sets met potloden. Vol in het zicht! Dagen heb ik daar doorgebracht, dagen heb ik ze zien liggen maar niet geregistreerd. Meerdere keren had ik ze in mijn handen zonder dat ik het door had! Op een gegeven moment werd het manlief te veel hij vroeg me iets. Waarvoor ik iets uit de kast nodig had. Ik pakte het blik met de nieuwe potloden uit de kast waarop manlief mij vroeg de set die ik vast had eens te laten zien. Ik stond aan de grond genageld en totaal sprakeloos. Want dat was DE set waar ik al maanden van droomde en die lag gewoon tussen mijn spullen en ik het het niet eens gezien. Wauw! De potloden zijn in het echt nog mooier dan ik had kunnen hopen. Ze zijn een droom om mee te werken.

Gelijk moet ik mijn mening over het ontvangen van verassingen ook bijstellen want het krijgen van de juiste verrassing is wel heel erg leuk!

Dit bericht was geplaatst op 11 september 2018. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties

4 thoughts on “De beste verstopplek

 1. Wat een geweldige verrassing.
  Ik zit t te lezen met een lach op Mn gezicht.
  Heerlijk …..

  En kleuren ze fijn, en iedere x weer naar kijken he dat dat zomaar in huis was zonder erg in .
  Wat een verrassing en met veel liefde gegeven.
  Super gewoon

  Vr gr Mathilde

  Like

  • Ja! ik ben zo blij met de potloden. Ze hebben enorm veel pigment, ze zijn super zacht en bovenal 100% lightfast. Elke keer als ik nu m’n atelier binnen stap moet ik gewoon even een blik werpen op die prachtige set. En gebruiken natuurlijk, want daar zijn ze voor.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s