Terug in het ritme

Vorige week zijn de jongens weer begonnen met school. Wat een verademing is dat. Gelijk vanaf de eerste dag waren ze al weer in het ritme. In de vakantie probeerde ze nog regelmatig de grenzen op te rekken. Nu word er goed geluisterd en weten ze ook dat als ze zich aan hun taken houden zonder te mopperen dat er tijd over blijft voor andere dingen.

Zodra de wekker gaat staan ze op. Ik druk nog een keer op snooze. De jongens Kleden zich aan en maken hun bedden op. Vuile was deponeren ze in de wasmand en tot slot openen ze hun gordijnen op het moment dat ze naar beneden lopen gaat mijn wekker meestal voor een tweede keer af en sta ik op. Op mijn gemakje kleed ik me aan. Borstel ik mijn haar en poets ik mijn tanden. Ik zet op de slaapkamers een raam open en trek de bedden nog even recht. Doe die verloren sok nog even in de wasmand en ga vervolgens ook naar beneden.

Daar staat oudste zoon al in de keuken zijn ontbijtje te maken en jongste poetst zijn bril. Ik geef beide jongens een compliment dat ik het zo fijn vind dat ze al hun taakjes aan het doen zijn en dat hun kamers echt heel netjes zijn. Oudste mompelt wat en zegt goedemorgen mam. Ik vraag beide of ze ergens hulp bij nodig hebben en ik krijg een blik naar me toe geworpen van wat denkt u zelf? Ik zet een pot koffie en geef aan dat ik even ga wandelen met de hond. Als ik terug kom van de wandeling zitten beide mannen aan hun ontbijtje, het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.

Ik schenk een kop koffie voor mezelf in en maak het tien uurtje voor de jongens klaar. Na het ontbijtje poetst ook oudste zijn bril en pakt zijn school tas in. Ik poets beide jongens hun tanden en ze willen hun haren netjes in de plooi. Het is pas half 8 en ze zijn klaar om naar school te gaan. Dat was echt goed teamwerk eh mama! Nou zeg dat wel. Mogen we dan nu nog even televisie kijken? Nou uhm, ja dat mag wel dat hebben jullie verdient. Zo ging het tot nu toe elke dag.

Totaal ontspannen zat ik elke ochtend om half 8 op de bank met een vers kopje koffie. Met de iPad op schoot een rondje snuffelen door blogland. In de vakantie heb ik daar een stuk minder de tijd voor genomen. Ik merk dat ik zelf ook mijn eigen ritme weer terug vind en dat doet me goed. Natuurlijk ben ik wel erg moe. In de vakantie kon ik in bed blijven liggen tot mijn lichaam goed genoeg voelde. Nu moet ik opstaan als de wekker zegt dat het tijd is. Het is weer even omschakelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s