Verwarming weer aan

Met de komst van onze pup ging bij ons de verwarming weer aan. Het kleine beestje was gewend aan een constante tempratuur van 23 graden. Nu vinden wij stoken tot 23 graden veel te warm en alles behalve behaagelijk. We besloten om overdag bij te verwarmen tot 20 graden en de nacht tempratuur op 19 in te stellen. Nu ze een weekje bij ons is en gewend is aan deze lagere temperaturen hebben we de tempratuur weer iets bijgesteld. Overdag verwarmen wij naar 19 graden en de nachttemperatuur hebben wij verlaagd naar 18 graden. We hopen de nachttemperatuur de komende week weer iets verder naar beneden te kunnen instellen.

Toch is het wel een vreemd iets. Voor ons zelf vonden we het nog niet nodig om de verwarming aan te zetten. Wel trok ik regelmatig een vest aan of pakte ik er een dekentje bij op de bank. De kinderen daarin tegen liepen nog regelmatig in een T-shirt. Juist nu het warmer is in huis pakken ze vaker een trui of een vest uit de kast.

Ons stook seizoen is dit jaar dus weer begonnen. Waarschijnlijk voel je de grote vraag al aankomen, staat bij jullie de verwarming al aan? Zo ja, op welke tempratuur stel je hem dan in?

4 thoughts on “Verwarming weer aan

  1. ik let nooit zo op de temperatuur, als ik het koud krijg zet ik hem een kwartiertje aan en dan weer uit. dat aanzetten gebeurt misschien 3 keer per dag. zo doe ik het al jaren en mn verbruik is ook al jaren ongeveer hetzelfde.
    Berber

    Like

    • Dankjewel voor je reactie, wat leuk om eens een andere manier van verwarmen te horen. Kost het juist niet veel extra energie om de verwarming alleen aan te laten slaan i.p.v. het te verwarmen naar een constante tempratuur? Mijn interesse is gewekt.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s