Zonnepanelen

Zonnepanelen staan al lange tijd op ons wensenlijstje. Met een prachtig dak op het zuiden in de juiste hoek is het idee zo gek nog niet. We hadden echter meer op ons wensenlijstje staan. Vele klussen die hadden voorrang op de zonnepanelen. Want we zijn van mening dat de basis van het huis eerst goed moet voor we gaan investeren in een soort van luxe. Erg logisch is het ook niet om eerst zonnepanelen aan te schaffen om vervolgens dakpannen te gaan vervangen. Of om eerst de dakpannen te vervangen voor dat de dakgoten vernieuwd worden.

Toen we dit huis kochten maakte we een lijstje met de meest logische volgorde. De afgelopen jaren hebben we al vele klussen kunnen afstrepen. Afgelopen zomer hebben we de dakgoot en de dakpannen laten vervangen. Waardoor zonnepanelen een mogelijke optie werden. Manlief vroeg diverse offertes aan, liet een aantal berekeningen maken. Wat is geschikt voor onze situatie. Daaruit kwam dat we ruimte hebben op ons dak voor 10 zonnepanelen. Vergeleken met ons verbruik en met oog op de toekomst besloten we om ook voor 10 zonnepanelen te gaan.

Na vele plussen en minnen te hebben afgewogen maakte we een afspraak voor het plaatsen van de zonnepanelen. Op 29 augustus werden de panelen gemonteerd. Alles werkte na behoren maar we constateerde dat de panelen scheef lagen. Omdat de monteur door moest naar een volgende klus maakte we een nieuwe afspraak. Een week later werd het probleem netjes verholpen. Hoewel de panelen prima functioneerde wil het oog wat. Helemaal omdat de buren een paar huizen verder op ook al zonnepanelen op hun dak hebben liggen. Zag het er niet netjes uit dat het niet in een lijn lag.

Door de prachtige September maand hebben we al heel wat opgewekt. Het is erg leuk om de grafiekjes te bekijken en maakt ons nog bewuster van ons energie verbruik.

86178403-B818-4FBD-964C-8A46A115CBA3

 

3 thoughts on “Zonnepanelen

  1. Ik ben heel benieuwd. Wij hebben het even uitgesteld, maar nog geld in het bouwdepot van de verhuizing. En verder wel tegenvallers qua financiën. We hopen door de Zonnepanelen de kosten naar beneden te brengen en daardoor te besparen.. binnenkort gaat hier dus opdracht gegeven worden ervoor!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s