Cadeau voor nop

Zo rond de feestdagen houd de vraag me bezig, wat geef je iemand die alles al heeft? In dit geval onze kinderen. Ze hebben werkelijk alles wat hun hartje begeert en weten zelf ook niets meer te vragen. Ik ben van mening dat genoeg ook genoeg is. Als een kind niet meer weet wat te vragen dan heeft het meer dan genoeg en is er geen noodzaak om ze te overspoelen met meer. Toch stonden we in ook in twee strijd want zoontje geloofd nog in de goed heilig man. Een pakjes avond zonder pakjes is niet hetzelfde. Lang heb ik er overnagedacht om toch iets passends te vinden.

69F42209-FA59-42A7-B271-084945BD72FF

Op het moment dat we de boodschappen aan het uitpakken waren en zoontje voor de zoveelste keer kwam vragen of hij alsjeblieft de doos mocht gebruiken om te knutselen als wij hem niet meer nodig hadden. Wist ik het ideale cadeau voor hem. Je maakt hem namelijk niet blijer dan met een lege doos. Dat klinkt misschien raar om een lege doos cadeau te doen maar ik wist dat het gewaardeerd zou worden.

 

We zochten een zo groot mogelijke doos uit, vulde die met vele andere dozen in verschillende maten.  Het bleek een schot in de roos. Zoontje kan naar hartelust knutselen. En mocht hij er uit op uitgekeken zijn kan het zo bij het oudpapier.

Het is ook fijn om te realiseren dat dure cadeaus niet altijd beter zijn. Maar dat juist de waarde zit in de aandacht en tijd die iemand steekt in het vinden van een passend cadeau.

 

2 thoughts on “Cadeau voor nop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s