Comfortabel leven

Elk jaar heb ik voor mezelf een onderwerp wat voor mij centraal staat. Voorgaande jaren was ik vooral opzoek naar balans. Helaas is het vinden van balans nog niet goed gelukt. Het lijkt zo makkelijk om iets in balans te brengen maar niets is minder waar. Omdat mijn lichaam elke dag anders reageerd op dingen is het knap lastig om een soort formule te vinden wat altijd werk. Van balans is er eigenlijk geen sprake elke dag is het aanpassen en omschakelen naar wat op dat moment wel of niet mogelijk is. Op het moment dat ik dat realiseerde ben ik eens gaan nadenken wat voor 2019 dan een passend onderwerp zou zijn. Daarbij kwam ik uit op het woord comfortabel.

Comfortabel leven ja, dat klinkt als muziek in mijn oren. Hoe ik dat wil gaan doen is vooral kijken wat er op welk moment nodig is om mijn comfort te verhogen. Nu maar ook voor in de toekomst.

Heb ik veel pijn en ben ik die dag alleen in staat om te liggen zal ik vanaf nu dus proberen om te kijken hoe ik het zo fijn mogelijk voor mezelf kan maken. Een warme deken, een leuke serie, een gezellig kaarsje aan noem het maar op.

Een comfortabel leven is niet iets wat ik alleen voor mezelf graag wil. Ik vind dat ook belangrijk voor de rest van het gezin. Ik zal dan ook regelmatig nadenken over hoe ik het zo comfortabel mogelijk kan maken voor ze. Uiteraard binnen mijn eigen mogelijkheden.

Voor mij is een opgeruimd en schoon huis ook een belangrijk puntje in een comfortabel leven. Ik vind het fijn als mijn huis ruim is en de hoeveelheid overbodige spullen zo beperkt mogelijk is. Soms zijn de in mijn ogen overbodige spullen juist nodig om het comfort van een ander gezinslid te verhogen. Met in het bijzonder de hoeveelheid zooi die de kinderen het huis in slepen.

Financieel gezien zou ik het een comfortabel idee vinden dat onze schuld afgelost is. Dat geeft rust en is ook nodig om dit jaar een stap te zetten in de juiste richting van ons groots denken project, waarover later dit jaar meer.

Staat een comfortabel leven gelijk aan een leven vol met luxe en grote uitgave? Ik vind van niet. In mijn ogen hoeft een comfortabel leven niet veel geld te kosten. Wat voor de een als comfortabel word ervaren kan voor een ander zeer onprettig zijn. Het creëren van je eigen comfortabele leven is dan ook maat werk.

Leef jij al jou meest comfortabele leven binnen je mogelijkheden? Wat is voor jou van belang om het comfort in je leven te verhogen?

2 thoughts on “Comfortabel leven

 1. Nee, ik vind het leven helemaal niet zo comfortabel! Daarom word ik ook altijd een beetje moe van die hype dat je uit je comfort zone moet gaan voortdurend. Ik zou blij zijn als ik er eindelijk eens in zat.

  Like

  • Dat het leven niet comfortabel is ben ik helemaal met je eens. Daarom probeer ik juist een situatie zo aan te passen waardoor het zo comfortabel mogelijk is. Het liefst ben ik ook pijnvrij maar dat is niet mijn realiteit ik heb daar dagelijks mee te dealen de manier hoe ik hiermee omga heeft echter wel invloed op de rest van het gezin. Ik kan zeggen ik had zoveel pijn dat ik de helemiddag heb gelegen, ik kan ook zeggen ik heb vanmiddag een filmpje gekeken. Manlief weet dan echt wel hoe de vork in de steel zit. De kinderen schieten er niets mee op om zich bezig te houden met het feit dat mama pijn heeft.

   Ik hoop dat je, jou comfortzone snel mag vinden of creëren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s