Monster

Na een periode van wikken en wegen. Oriënteren en kijken en weer verder zoeken hebben wij onze match gevonden. Met trots stel ik jullie voor aan onze monster.

e7e1989a-73c9-422b-81a9-17945f377c7b

We hebben monster donderdagmiddag opgehaald, een heerlijk klein monsterlijk hoopje bul. Thuis merkte ik aan haar dat ze wel erg rustig was. Dat kan natuurlijk van de stress en alle nieuwe indrukken komen. Toch had ik een onderbuik gevoel dat er iets niet helemaal klopte. Op het moment dat ze niet wilde eten schoof ik dat ook weg onder stress, en haar waterdunne ontlasting was voor mij ook niet direct alarmerend. Zo’n klein hummeltje wat uit het nest weg gehaald word heeft nou eenmaal een hoop te verwerken.

Vrijdag ochtend wilde monster slechts enkele hapjes eten. Een pup hoort de etensbaks leeg te eten voor je met je ogen kan knippen. Tenminste dat zijn we gewend van onze vorige honden. Het leek ons verstandig om te overleggen Met de fokker. De fokker wilde haar direct komen op halen om mee te nemen voor een dierenarts bezoekje. We zouden haar dan na 3 dagen weer gezond en wel terug krijgen. We gaven aan dat we dan wel eerst het aankoopbedrag retour wilde om haar dan na 3 dagen weer terug te kopen. De fokker gaf aan dat, dat niet zijn manier van zaken doen was en dus zagen wij van zijn oplossing af en besloten bij onze eigen dierenarts een afspraak te maken. De verrassing was groot toen we bij de dierenarts hoorde dat de fokker contact had opgenomen en de rekening zou voldoen. Er bleek in het nest een pup te zijn met cocciodiose, bij onze monster was dat helaas ook het geval. Ze kreeg medicijnen voorgeschreven en de rest van de pups uit het nest ook de dierenarts zou dat regelen met de fokker.

Zaterdagochtend at ze haar bakje met smaak leeg. Ze keek een stuk helderder uit haar oogjes en ging voorzichtig op onderzoek uit in de woonkamer.

Zondag merkte we aan pixel dat ze niet helemaal lekker was, ook zij had waterdunne ontlasting. Zou het de kou zijn? Of zal ze ook besmet zijn met cocciodiose. We besloten het nog een dagje aan te kijken en de ontlasting van maandagochtend af te wachten. Helaas geen verbetering dus namen we contact op met de dierenarts. Die bevestigde ons vermoeden van een mogelijke besmetting. Dus ook voor pixel werd de behandeling gestart.

db663278-9c28-46a2-9ca5-6c27d016ff64

Inmiddels zijn we bijna een week verder en de pups zijn hersteld. Het is een heerlijk stel samen. Ze eten, spelen en slapen samen.

Dit bericht was geplaatst op 26 januari 2019. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie

One thought on “Monster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s