Brutale hebben de wereld

Er word wel eens geroepen dat brutale de wereld hebben. Dat het echt zo is hebben we aan de lijve onder vonden.

Wij zijn meestal niet zo van de klant tevredenheid onderzoekjes. Hebben we een klacht laten we het er meestal maar bij. Dat juist melding maken en er wel iets mee doen loont kwamen we de afgelopen maand meerdere keren achter.

We plaatsten een bestelling hondenvoer. Omdat dit gaat om diepgevroren versvlees is het noodzakelijk om thuis te zijn. Omdat ik die hoeveelheid zelf niet kan tillen is het van belang dat manlief ook thuis is. Helaas moesten we dan een express bezorgings optie aanvinken waar we extra voor moesten betalen. Jammer maar helaas het is niet anders de hondjes moeten toch ook eten.

Op de app kreeg manlief al snel een bericht dat het tijdsvlak aangepast was. Het zou nog net gaan in combinatie met zijn afspraken dus geen probleem. Echter ook op de aangepaste tijd verscheen er geen bezorger. Omdat manlief toch echt naar zijn afspraken moest besloot ik dat ik het dan zelf zou aannemen. Verre van ideaal maar goed het is niet anders. Ik wachte en wachte maar de hele middag geen bezorger? Misschien zou het in de avond komen? Omdat het om versvlees ging hoopte ik niet dat ze over zouden gaan op een levering de volgende dag met als resultaat kilo’s ontdooid vlees. Ik wachte en wachte maar nee ook in de avond geen bezorger te zien.

De volgende dag waagde manlief een telefoontje naar de fabriek van het vlees om te vragen of het goed was gegaan met de bestelling aangezien we geen bezorger hadden gezien? Was het misschien op een verkeerd adres geleverd? Was er vertraging? Al snel zag de medewerker in het systeem dat er iets fout gegaan was en zou savonds privé onze bestelling komen afleveren. Voor het ongemak hadden ze er 3 porties van 500gr vlees extra bij gedaan. Toch een fijne compensatie.

Helaas bleek er in de levering van het vlees een flink stuk zacht plastic te zitten. Dat leek ons niet bepaald de bedoeling en niet de kwaliteit waar ze voor staan. Manlief besloot om er foto’s van te maken en wederom contact op te nemen met de fabriek. We ontvingen een mail dat ze het gingen uitzoeken. Enkele dagen later kregen we reactie terug dat het onderzoek had uitgewezen dat er iets mis gegaan zou zijn in het productie proces en dat ze ons ter compensatie bij onze volgende bestelling enkele rollen extra vlees konden toestoppen of we konden de keuze maken voor een 10% korting op de volgende bestelling. Wij kozen voor de korting.

Omdat de honden ook speciale gedroogdvlees brokken eten bij deze fabriek vandaan en die langer houdbaar zijn leek ons de korting verstandiger. Zo geschiedde we plaatse een bulkbestelling van maar liefst 100 kg gedroogdvlees brokken en ontvingen een fijne korting.

Als het goed is kunnen we 6 tot 8 maanden toe met deze hoeveelheid. Dat is namelijk afhankelijk van de groei en ontwikkeling van de honden. Door in bulk te bestellen ondervangen we de komende maanden gelijk het probleem van het bezorgen. Ik moet zeggen dat ook dat rust geeft.

Bij de supermarkt plaatsen wij regelmatig een bestelling voor glutenvrij brood voor jongste zoon en mij. Meer dan eens gaat er iets niet helemaal goed. Is de bestelling slechts voor de helft aanwezig omdat er een deel per ongeluk met een andere klant mee gegeven is of word het helemaal niet geleverd. Normaal gesproken houd ik er altijd rekening mee om op tijd te bestellen zodat als er wat mis gaat wij thuis nog een brood als back up hebben en niet mis grijpen. Jammer genoeg was dat deze keer niet het geval. Toen ik bij de supermarkt aan kwam en hoorde dat er helaas iets mis was gegaan in hun systeem en dat er dus niets was binnen gekomen vertelde ik de gene van de afdeling dat we nu dus wel een probleem hadden aangezien we thuis ook door het brood heen waren. Tot mijn verbazing gaf ze aan dat ik een glutenvrij brood mee kon krijgen uit het schap met houdbare producten. Dat ik uiteraard niet voor dat brood hoefde te betalen ivm klanttevredenheid. Dat is nog eens service!

Drie keer is scheepsrecht? Het is weer tijd voor de apk keuring van onze auto. Voorafgaand aan de apk keuring doet manlief altijd het onderhoud aan de auto zelf. Deze keer moesten de veren voor vervangen worden en nog wat dingen. Manlief gaf aan hier eigenlijk bepaald gereedschap en een straalcabine voor nodig te hebben. Over die straalcabine had ik manlief al vaker gehoord. Al meerdere keren heeft hij projecten gedaan waarbij hij mis greep. Na overleg vond ik dat het nu dan toch echt tijd was om de benodigde gereedschappen en straalcabine te bestellen. De Auto voor onderhoud naar de garage brengen is vele malen duurder. Dus een prima investering naar ons idee. Helaas bleek dat er tijdens het vervoer van de cabine iets mis gegaan was waarbij een poot helemaal verbogen en los was. Gelukkig is manlief handig genoeg om dat soort dingen zelf te repareren. Toch stond ik er op dat manlief er eerst een foto van zou maken voordat hij het zou oplossen. Een dag na de bestelling ontving manlief een klanttevredenheids onderzoek van het bedrijf via de mail. Manlief gaf aan tevreden te zijn maar dat hij het jammer vond dat het product waar je een hoop geld voor betaald beschadigd geleverd is. Al snel ontving manlief een mail van het bedrijf of hij misschien foto’s zou kunnen toesturen. Manlief stuurde de foto’s op en gaf ook aan dat hij het inmiddels zelf al had verholpen. Het bedrijf gaf aan dat het zeker niet de bedoeling is dat producten op deze manier geleverd worden en ter compensatie zou hij een cadeaubon opgestuurd krijgen. Inderdaad 2 dagen later lag er een cadeau bon ter waarde van 25 euro op de mat.

Zo ondervonden wij afgelopen maand maar liefst 3x dat het dus loont om er toch een melding van te maken als producten niet helemaal aan je verwachtingen voldoen. Normaal gesproken zouden wij van het gevonden plastic in het vlees geen melding gemaakt hebben maar gewoon het stuk plastic in de prullenbak gegooid hebben. Bij de bestelling van het brood zouden wij de bestelling opnieuw plaatsen en thuis ons back up broodje opeten. Geen probleem iedereen maakt wel eens een fout. Manlief zou zonder een melding te maken de straalcabine repareren om er vervolgens met volle tevredenheid gebruik van te maken.

Maken jullie melding van dit soort dingen? Of neem je genoegen met een product wat niet helemaal 100% aan je verwachting voldoet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s