Scherven brengen geluk?

Samen met de jongens liet ik pixel uit. We waren nog maar net buiten en het begon heel hard te regenen. Ik stelde de jongens voor om alvast naar huis toe te gaan dan zou ik al snel volgen, zodra de hond haar behoefte had gedaan. Ik gaf mijn huissleutels aan de jongens en vertelde ze de deur dan wel op een kier te houden zodat ik nog naar binnen kon.

Op het moment dat ik op de stoep stapte en voor de deur stond zag ik dat de deur bijna dicht viel dus ik besloot met mijn voet een klein tikje tegen de deur te geven zodat deze verder open zou gaan voordat hij dicht viel. Helaas liep het iets anders en inplaats van een deur die open ging hoorde ik een zachte tik gevolgd door rinkel de kinkel. Manlief die op dat moment lag te slapen voor de nachtdienst, schoot recht overeind en kwam half slapend naar beneden gerent. Blij dat er niemand gewond was maar al snel zag hij dat het glas in de voordeur stuk was. Er volgde eerst een diepe zucht met daarna een ‘ik ga me aankleden’.

Terwijl ik de scherven in de stromende regen opveegde belde manlief met de verzekering. Ja hoor daar bent u voor verzekerd, we sturen morgen iemand bij u langs om de ruit in te meten. Een fijne avond nog meneer.

Tijdens het in meten stuitte we op een verrassing. De ruit kan helaas niet worden vervangen. Er moet een geheel nieuw paneel worden geplaatst in de voordeur. We kregen een folder in onze handen gedrukt of we even direct een keuze konden maken welk paneel hij voor ons moest bestellen. Ik voelde me enorm overvallen dat had ik niet zien aankomen. Op dat soort momenten ontstaat er altijd een soort kortsluiting in mijn hoofd. Manlief wees een aantal panelen aan en ik wist nog net uit te brengen, Uhm nou doe die dan maar. Gelukkig kon manlief wel goed schakelen op de situatie en bestelde een antraciet paneel aan de buitenkant maar een crème kleur aan de binnen kant.

Dat bestelde paneel liet behoorlijk op zich wachten op het moment dat er een ruime 10 weken was verstreken na de bestel datum besloot manlief een telefoontje te wagen naar de verzekering. Die moest concluderen dat er iets niet helemaal goed gegaan moest zijn aangezien ze de nota al voldaan hadden. Er werd actie onder nomen richting het bedrijf wat het paneel zou komen plaatsen en enkele dagen later werden we gebeld voor een afspraak. Het paneel had blijkbaar een tijd in de opslag gestaan en ze wisten niet meer naar wie die toe moest.

Op het moment dat de monteur eenmaal aan de slag ging duurde het slechts een kwartier voordat het paneel was vervangen. Behalve het nieuwe uiterlijk van de deur, herinnert er niets meer aan mijn ongelukje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s