post, post en nog eens post

Al jaren hebben wij een nee, nee sticker op de deur. Dat bevalt ons uitstekend. Ik weet nog dat ik in het begin moest wennen dat de hoeveelheid oud papier zo was afgenomen. Ook moest ik wennen dat we geen reclame folders meer ontvingen. Gelukkig is daarvoor een super handige app op de markt waar je naar hartelust kunt bladeren in alle folders die je maar wilt zonder dat er ladingen papier voor nodig zijn.

Als we plantjes water geven bij mensen die op vakantie zijn verbazen wij ons er altijd over hoeveel post daar ligt. Elke dag! Bij ons gaan er Soms dagen voorbij zonder dat er post binnen komt.

Sinds het paneel in onze voordeur is vervangen en dus ook onze brievenbus hebben wij nu geen nee, nee sticker meer. De monteur was slechts 10 minuten weg of de eerste krant viel al op de mat. O ja, een krant dan moeten we snel een nieuwe sticker gaan halen want dit is ook zonde. Hij gaat namelijk ongelezen zo bij het oud papier. De volgende dag viel er een pakket folders op de mat. Van de klap waarmee het pakket folders op de mat viel schrok ik me een ongeluk. Totaal niet meer gewend aan dit onverwachte geluid. Normaal gesproken zou de PostNL medewerker ons huis meestal voorbij lopen nu werpt zelfs deze medewerker op bijna dagelijkse basis reclame materiaal in onze brievenbus.

Elke dag dat onze brievenbus zonder sticker blijft is er eigenlijk een te veel. Helaas moet het echt wachten tot ik voldoende energie heb om me richting gemeentehuis te begeven om die felbegeerde nee,nee sticker op te halen.

Hebben jullie een nee,nee sticker op de brievenbus?

7 thoughts on “post, post en nog eens post

 1. Wij krijgen wel de huis-aan-huis krantjes maar folders niet. Bij onze gemeente kun je ze gratis op laten sturen, dmv mailtje sturen via de website met je adres erin en welke sticker je wilt. Misschien een idee?

  Like

 2. Al bijna 18 jaar een nee nee sticker.

  Amsterdam heeft het systeem gewijzigd. Geen sticker = geen folders, wel huis aan huis bladen.

  De grafische sector en de verspreiders zijn er niet blij mee. Er loopt een rechtszak, 11 juni uitspraak in hoger beroep.

  Omdat heet Amsterdams beleid leidde tot een veredeld reclamefolder, het huis aan huis blad City, willen Utrecht en Rotterdam nu de wijziging nog verder doorvoeren. Geen sticker = geen folders, en ook geen huis aan huis bladen meer.Graag.

  Los daarvan kun je postfilter.nl gebuiken (geen geadresseerde reclame) en bij bedrijven waar je klant bent je recht van verzet gebruiken. https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/post/voorbeeldbrief-ongewenst-geadresseerd-reclamedrukwerk

  Voor ongewenste telefoontjes is er het bel-me-niet register, voor ongewenste telefoontjes marktonderzoek onderzoekfilter,nl

  Heerlijk rustig. Als ik wat nodg heb, meld ik me wel, en ik kom niet ine verleiding dingen te kopen die ik eigenlijk niet nodig heb.

  Like

  • Dankjewel voor je uitgebreide reactie.

   Van het bel me niet register was ik op de hoogte dat er net zo iets bestaat voor de geadresseerde reclame drukwerken wist ik niet. Dankjewel, daar ga ik me zeker in verdiepen.

   Ik vind het wel een slimme zet van de gemeente Amsterdam om het om te draaien, wil je folders dan wel een sticker. Ik denk namelijk dat veel mensen ze niet missen. Er zijn tegenwoordig zo veel andere manieren om op de hoogte te blijven van de acties. Het is misschien even wennen. Ik ben heel benieuwt naar de uitspraak.

   Like

 3. ik heb ook een nee-nee sticker, werkt idd prima. En sinds een paar jaar een sticker dat er geen collectanten etc. meer aanbellen, of geloofsovertuigelingen. Ik ben slecht ter been en steeds naar de deur voor iets waar ik niet aan mee doe oid werd me teveel. Ik bepaal zelf wat ik geef aan goede doelen en welke, en dat zijn er meer dan genoeg. Boodschappen bestel ik via internet en daar zie je ook de aanbiedingen etc. en alles wordt ook nog in de keuken gezet, lege flessen worden meegenomen. Ideaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s